Veel kansen voor Hertha JO8-01 in een spannende 3-2 overwinning

Geplaatst op: 9 maart 2017

Afgelopen zaterdag 4 maart was het de tweede achtereenvolgende keer dat Hertha JO8-1 vroeg uit de veren was voor een mooie uitwedstrijd, dit keer tegen SDO in Bussum. Aan het tijdstip lag het niet; de jongemannen hadden er wederom zin in, al was het team wat uitgedund vanwege de vakantie van Benjamin en Jort. Met een wissel minder begon Hertha JO8-1 vastberaden aan een boeiende pot. Om stipt half negen werd afgetrapt. Met hun ingenomen posities zag het voetbalspel van de jongens er gelijk al overtuigend uit. Al gauw zat het tempo in de wedstrijd. De bal kwam een paar keer gevaarlijk dichtbij het doel van Hertha, maar keeper Emmanuel wist met uitstekende manoeuvres de bal te weren. Daarin werd hij gesteund door de sterke verdediging van Lennon en Daan, welke de tegenpartij steeds weer tegenkwam. Even later kwam SDO toch op voorsprong na een onhoudbaar schot: 1-0. Daarna keerde het tij en werd er meer druk uitgeoefend op de helft van de tegenspelers, en door een fraaie treffer van Mees Broere stond het weer gelijkspel:1-1. Aan de andere kant van het veld stond de keeper van Hertha zich lichtjes te vervelen, want het bleef drukker voor het doel van SDO. Na een paar mooie pogingen van Mees Broere en Milano met onder meer een schot tegen de lat, lukte het helaas niet om de bal in het net te krijgen. Wel genoten de toeschouwers langs de zijlijn van het overspelen door de Herthanen, en de prachtige sprints van Mees Vis in het gevecht om de bal. Af en toe was het voor de scheids even zoeken in het toekennen van corners en in het vinden van de middenstip. Maar ondanks dat hield Hertha prima staande. Vlak voor rust kwam het toch nog tot een tweede tegentreffer, wat Hertha JO8-1 weer met beide benen op de grond bracht. In de pauze werden de mannen op scherp gezet. Na bemoedigende woorden van de trainer en coach zetten de Herthanen in de tweede helft alles op alles om de wedstrijd in hun voordeel te beslechten. En dat lukte. Na rust stond Hertha sterk met Arco op doel. Milano maakte op beslissend moment de gelijkmakende treffer, wat de vechtlust bij Hertha terugbracht. Er was geen houden meer aan en Hertha zat helemaal terug in de wedstrijd. Uit een mooie strakke corner genomen door Stan, belandde de bal voor het doel van SDO en door een ongelukkig hakje van een van de tegenspelers kwam het tot een eigen doelpunt: 2-3. Heel spannend was het nog een aantal keer voor het doel van SDO, terwijl keeper Arco vanuit de verte in de gaten hield of hij nog in actie moest komen. Dat gebeurde nog een enkele keer, maar het lukte SDO niet meer een punt te maken. Met de welverdiende eindscore wist Hertha JO8-1 de tweede plaats in de competitiestand te behouden.

Afgelopen zaterdag 4 maart was het de tweede achtereenvolgende keer dat Hertha JO8-1 vroeg uit de veren was voor een mooie uitwedstrijd, dit keer tegen SDO in Bussum. Aan het tijdstip lag het niet; de jongemannen hadden er wederom zin in, al was het team wat uitgedund vanwege de vakantie … Lees meer »