Degelijke driepunter voor KDO 1 in Hoogmade

Geplaatst op: 13 maart 2017

Trainer Raymond de Jong besloot om niks te wijzigen aan het basiselftal van vorige week. Zodoende begonnen o.a. Joris Kortenhorst (terug van een korte vakantie) en Bart van der Tol (hersteld van hamstringblessure) op de bank.

Onder prima weersomstandigheden had KDO in de eerste helft de controle over de wedstrijd. MMO kende diverse afwezigen deze middag en kon geen enkel gevaar stichten richting het Kwakelse doel.
Na enkele keren in kansrijke positie te zijn gekomen, brak spits Mathijs van Rijn in de 20e minuut de ban voor de Kwakelaars. Na een goede combinatie tussen Joeri Stange en Erik Verbruggen wist laatstgenoemde de bal op de achterlijn panklaar te leggen voor de inlopende Van Rijn, die zodoende de 0-1 wist te maken. De thuisploeg probeerde fysiek de strijd aan te gaan met KDO, wat resulteerde in harde overtredingen op Mitchel Smits, Timo Kas en Menno Lingeman. Gelukkig konden alle drie de spelers wedstrijd vervolgen en werd uiteindelijk met een 0-1 stand de rust bereikt.

In de tweede helft deed KDO er alles aan om de wedstrijd definitief te beslissen. De Kwakelaars liepen echter regelmatig stuk op de 40-jarige doelman van MMO. Joeri Stange, Rick Kruit en Bart Hoving konden allen de plaatselijke sluitpost, normaliter acterend in het vijfde elftal, niet verslaan.
De allerbeste mogelijkheid voor de Kwakelaars was in de 63e minuut toen Joeri Stange de bal ontving aan de linkerkant van het veld. De meegelopen Erik Verbruggen en Rick Kruit hadden de bal voor het intikken. Echter schoot Erik de bal hoog over i.p.v. af te leggen op Kruit die er nog beter voor stond.
Kortom, het bleef 0-1 en MMO kon aan één moment genoeg hebben om op gelijke hoogte te komen.
In de 80e minuut kreeg de ploeg uit Hoogmade dan ook een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. ‘Het zal toch niet zo zijn’ dachten de meegereisde supporters uit De Kwakel. Gelukkig verdween de bal in de muur, waarna KDO in de tegenaanval de wedstrijd eindelijk op slot gooide. Na een overtuigende voorbereidende actie van invaller Joris Kortenhorst, kon Rick Kruit met enig fortuin de 0-2 in de korte hoek schieten. In de slotfase hadden de Kwakelaars nog verder uit kunnen lopen, maar Rick Kruit (paal) en Joeri Stange wisten het net niet te vinden.

Door deze degelijke driepunter heeft KDO nu 41 punten weten te behalen. Directe concurrent Alphen won zeer ruim met 7-0 van Warmunda, waardoor het verschil tussen beide ploegen drie punten is gebleven. Volgende week komt Kickers’69, die haar laatste twee wedstrijden wist te winnen, naar De Kwakel toe. De wedstrijd begint om 14:00 uur en wij hopen ook deze middag op uw komst!

Na de prima 0-2 overwinning van vorige week in en tegen Aalsmeer, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen MMO. In Hoogmade traden de Kwakelaars aan tegen de rode lantaarndrager in de 3e klasse A. In de thuiswedstrijd in december jl. won KDO na een moeizame start uiteindelijk met 5-0.Trainer Raymond … Lees meer »