De Vinken B1 kampioen

Geplaatst op: 13 maart 2017

De beslissing viel op 11 maart 2017. De aspiranten van het door SMC De Bron gesponsorde B1 team van De Vinken spelen hun laatste zaalcompetitiewedstrijd tegen Helios B1, een herenteam.
De wedstrijd begint zonder Rosa Boerlage. In de aanval startten Lisette v.d. Leeden, Femke Vousten, Vince den Ambtman en Tom Vis. In de verdediging Annabel Mulckhuyse, Jiska Kroon, Robin Troost en Mark de Rooij. Op de reservebank: Max de Haan en Iris de Boer.

De Vinken schoot uit de startblokken. Vince scoorde direct een doorloopbal, 0-1. Al snel verdubbelden de Vinkeveners de score: Lisette scoorde een strafworp: 0-2. De Vinken ging vol door en ook Mark deed een duit in het zakje en schoot van afstand raak: 0-3. Vervolgens snelt Robin voorbij zijn tegenstander en scoort 0-4.
Helios B1 scoorde tegen, maar De Vinken drukte door. Een afstandsschot van Mark en de stand is 2-5. Opnieuw een doorloopbal van Robin; hij kon de stand naar 2-6 tillen. Het slotakkoord voor rust kwam op naam van aanvoerster Lisette, die twee keer van afstand wist te scoren: 2-8.

De tweede helft zou flink spannender worden. Helios ging vol de wedstrijd in; ze hadden niks te verliezen en kwamen daarmee nog gevaarlijk dichtbij: 7-10 nadat Mark een vrijebal raak schoot. Ook Annabel mocht scoren en Lisette benutte een zelf verdiende strafworp, 7-12. Max de Haan bepaalde met een doorloopbal de eindstand op 8-13. De Vinken B1 is kampioen!

De beslissing viel op 11 maart 2017. De aspiranten van het door SMC De Bron gesponsorde B1 team van De Vinken spelen hun laatste zaalcompetitiewedstrijd tegen Helios B1, een herenteam. De wedstrijd begint zonder Rosa Boerlage. In de aanval startten Lisette v.d. Leeden, Femke Vousten, Vince den Ambtman en Tom … Lees meer »