Prima seizoenslot voor De Vinken

Geplaatst op: 13 maart 2017

Nadat afgelopen zaterdag eerst al de D1, de B1 en de A1 kampioen waren geworden traden de twee selectieteams van De Vinken thuis aan tegen het bezoekende ESDO. De Vinkenreserves wonnen simpel met 17-9 en ook de Vinkeveense hoofdmacht had geen kind aan de Kockengese tegenstander: 20-10 winst voor de door de Suite gesponsorde Vinken.

Derde plaats
Met deze overwinning nestelt De Vinken zich op een keurige derde plaats in de eindrangschikking van afgelopen zaalcompetitie; net als De Vinken 2 overigens.
De wedstrijd tegen rode lantaarndrager ESDO bracht weinig spektakel. Nadat beide ploegen, samen met het team van de week, de Vinkenkangoeroes, aan het publiek waren voorgesteld namen de bezoekers in de eerste vijf minuten brutaal de leiding: het was 1-3 in de zesde minuut.
Jerom Stokhof maakte 2-3 en zus Annick (die ook al 1-1 maakte vanaf de stip) bracht de stand via een doorloopbal in evenwicht. Gideon Leeflang maakte kort hierna 4-3. Nog een keer mocht ESDO langszij komen, maar daarna was het voor Kockengen over en uit.  Een benutte vrije bal van topscoorster Annick Stokhof, een benut kansje van Rutger Woud en een fraaie treffer van Emese Kroon tilden de tussenstand halverwege de eerste helft naar 7-4. Tot aan de rust kon ESDO niets meer inbrengen. Doelpunten van Dorien Verbruggen, Jerom Stokhof, Rutger Woud en Jelle Mul leverden een 11-4 ruststand op.

Taart
Direct na rust scoorde ESDO en ook de 12-5 van Rutger Woud kreeg een Kockengens antwoord. Gideon Leeflang kon twee maal lekker aanleggen en terwijl het publiek door de Vikings (supportersvereniging) getrakteerd werd op diverse soorten taart, liep de thuisploeg gestaag verder uit. Joyce van Wijk maakte 15-7 en Emese Kroon en Gideon Leeflang schroefden het verschil verder op naar 17-7. Drie tegendoelpunten werden afgewisseld met twee scores van Rutger Woud: 19-10 en in de laatste minuut kon Joyce van Wijk de eindstand op 20-10 brengen.

Nadat afgelopen zaterdag eerst al de D1, de B1 en de A1 kampioen waren geworden traden de twee selectieteams van De Vinken thuis aan tegen het bezoekende ESDO. De Vinkenreserves wonnen simpel met 17-9 en ook de Vinkeveense hoofdmacht had geen kind aan de Kockengese tegenstander: 20-10 winst voor de … Lees meer »