Hertha O10-1 wint overtuigend haar 1e wedstrijd in de hoofdklasse

Geplaatst op: 13 maart 2017

Zaterdag 11 maart speelde het door Mazars gesponsorde team van Hertha O10-1 zijn eerste officiële wedstrijd in de hoofdklasse tegen Sporting Martinus uit Amstelveen. Na 3 succesvolle oefenpotjes konden de mannen eindelijk laten zien of ze er klaar voor waren. Na een supersnelle start werd het uiteindelijk een eenvoudige overwinning van 15-2. Quin Zaal maakt eind tweede helft een loepzuivere Hattrick!

De Herthanen hebben er zin in en beginnen vol overgave aan de wedstrijd. De snelle Kick, die de bal vanaf de aftrap krijgt, geeft een voorzet en via Bram beland de bal op de paal. De terugkaatsende bal komt terug voor de voeten van Raslen die de 1-0 er binnen 10 seconden in schiet. Een betere start kan je jezelf niet wensen. Kort hierna is het weer Kick die over links komt oplopen. Hij schiet zelf en de bal mist doel terwijl Raslen vrij voor de goal staat.  Martinus is overdonderd maar komt wel tot een aanval die ontstaat vanuit de corner van Hertha. Uit deze snelle counter scoort Martinus de 1-1. De Herthanen worden wakker geschud en beseffen dat ze bij de les moeten blijven. In de 5 minuut is het weer Kick die zijn snelheid goed benut. Vanaf eigen helft rent hij iedereen eruit. Als laatste speelt hij de keeper en uit en het staat 2-1. Loek die in de verdediging staan geeft een pass door het midden naar Raslen. Raslen gebruikt zijn lichaam goed en wint hierdoor zijn duel waarna hij de bal in het doel weet te krijgen. 3-1.  Ook Mats staat zijn mannetje. Hij blokt de speler van Martinus die daardoor de bal kwijtraakt en keeper Mike kan deze eenvoudig oppakken. Bram probeert het in de 10 minuut maar eens keer van afstand. Op zo’n 15 meter neemt hij de bal vol op zijn slof. Deze gaat net over. 4 minuten later is het wel raak. Bram, in een stevig duel met zijn tegenstander weet uiteindelijk Thiago te bereiken die de 4-1 scoort. Dan gaat het ineens hard. Het is af en toe prijsschieten voor de goal. Thiago omspeelt zijn tegenstander en speelt af op Kick die 5-1 maakt. Kort hierna is het weer Kick die nog een goaltje mee pakt. Via een kluts maakt hij de 6-1. 3 minuten voor rust  is het Thiago die een foute terugspeelbal slim weet af te pakken en de 7-1 maakt.

Het is rust.

Kort na rust is het Martinus die gelijk een enorme kans krijgt. Ze onderscheppen de bal maar het schot beland op de paal. Raslen loopt daarna op over rechts. Speelt de bal door naar Kick die met links schiet. De keeper heeft de bal niet klemvast en Raslen is er als de kippen bij en glijdt de 8-1 binnen. Dan komt er een geweldige goal. Mats speelt vanaf eigenhelft de bal naar Bram. Nog voordat Martinus het door heeft speelt hij Kick aan die  recht op de keeper afgaat. Hij ziet dat Raslen mee loopt en er beter voorstaat. Kick speelt af en Raslen hoeft alleen nog maar zijn voet tegen de bal te zetten. Een prachtige aanval met en goed uitgespeelde goal. 9-1. Verdedigend heeft Hertha het goed op orde. Ook Julian weet met zijn beroemde slidings Martinus tijdig af te stoppen. De 10e goal komt weer van de voeten van Raslen. Bram die al eerder een afstand schot probeerde doet het in de 8 minuut weer. Via de paal krijgt hij de bal terug en het staat 11-1. Martinus weet niet wat hun overkomt en een aantal spelers lijken het op te geven. Toch is een kort moment van niet opletten door Hertha voldoende om via een afstandsschot de 2e goal te maken. Toen kwam het moment van Quin. Binnen een tijdsbestek van 3  minuten weet hij 3 goals te maken waarmee hij een loepzuivere hattrick maakt en de stand op 14-2 brengt. De laatste goal is van Kick. De keeper van Martinus schiet de bal uit maar deze beland in de voeten van Kick die de laatste goals van deze ochtend maakt.

De jongens hebben een geweldige prestatie geleverd en zeer overtuigend hun eerste wedstrijd in de hoofdklasse gewonnen.

Volgende week, op 18 maart, speelt Hertha O10-1 om 08.45 uit tegen Aalsmeer JO10-2.

Zaterdag 11 maart speelde het door Mazars gesponsorde team van Hertha O10-1 zijn eerste officiële wedstrijd in de hoofdklasse tegen Sporting Martinus uit Amstelveen. Na 3 succesvolle oefenpotjes konden de mannen eindelijk laten zien of ze er klaar voor waren. Na een supersnelle start werd het uiteindelijk een eenvoudige overwinning … Lees meer »