Lastige kampioenswedstrijd De Vinken A1

Geplaatst op: 13 maart 2017

Het eerste aanvalsvak met Lisa van Diemen, Fenne Claassen, Dylan Bras en Timo Pronk opent de score door laatstgenoemde. Helaas wordt de stand alweer snel gelijk getrokken door een strafworp van EKVA. De eerste aanval wordt nu verdediging en EKVA pakt brutaal de leiding door een zuiver afstandsschot. Het tweede aanvalsvak gevormd door Bart van Eenennaam, Finn Kroon, Lotte Bouwman en Deena Dankelman weet snel de 2 – 2 te forceren, door een mooi afstandsschot van Lotte.

Even later pakt De Vinken weer de voorsprong door een prachtige doorloopbal van Fenne. Opnieuw trekt EKVA de stand gelijk met een afstandsschot. Een spelbeeld wat de hele wedstrijd niet zal wijzigen. Meestal pakt De Vinken een kleine voorsprong en komt EKVA weer langszij. Zo gaat het tot aan de rust, waarbij De Vinken net voor het rustsignaal nog twee punten voorsprong pakt: 8 – 6 door doelpunten van Deena, Lisa (3x) en Finn.

De thuisploeg gaat gespannen de rust in. Ook vorige week werd een paar keer een voorsprong van twee of meer punten verspeeld en dus was coach Frank Dankelman er niet gerust op.

De Vinken begon inderdaad voortvarend aan de tweede helft. Na twee mooie afstandsschoten van Bart en Finn tilde De Vinken de voorsprong zelfs naar 10 – 6. Ook nu weer gaf EKVA zich niet gewonnen. De Vinken werd wat slordig en nonchalant en door een kansje, doorloopbal en een strafworp stond de tussenstand al snel weer op 10 – 9.

Er volgde een periode van veel kansen voor De Vinken, die helaas een tijdje onbenut bleven, totdat een krachtig afstandsschot van Finn de korf doorboorde. Ook Dylan treft de korf en weer komt De Vinken op drie punten voorsprong.

Zou het nu genoeg zijn? De bezoekers blijven  onberekenbaar. Een omdraaibal, strafworp en een afstandsschot en de stand is weer gelijk: 12 – 12. Het is ongemeen spannend. In principe heeft De Vinken aan een gelijkspel genoeg voor het kampioenschap, bij verlies zou nog een halve wedstrijd tegen VZOD uitgespeeld moeten worden.

Met nog anderhalve minuut op de klok gaat het spel over en weer, maar wordt er aan beide kanten niet gescoord. Dan met nog 20 seconden te spelen raakt een heer van EKVA geblesseerd. Na lange tijd wordt de wedstrijd eindelijk hervat. EKVA wil koste wat kost de wedstrijd uitspelen. En zo worden de laatste seconden bloedstollend.

De Vinken moet ervoor zorgen dat de bal niet in het aanvalsvak van EKVA komt om een eventuele score, wat verlies zou betekenen, te voorkomen. Met het hele team wordt er fanatiek verdedigd en het lukt! De Vinken A1 speelt weer gelijk tegen EKVA, maar is uiteindelijk de terechte kampioen in deze poule!

Zaterdag 11 maart kon de door Jumbo Vinkeveen gesponsorde A1 van korfbalvereniging De Vinken, het absolute kampioenschap veiligstellen. De tegenstander is, net als vorige week, het onvoorspelbare EKVA. Een moeilijke tegenstander, van wie de trage spelstijl De Vinken op de een of andere manier niet ligt.   Het eerste aanvalsvak … Lees meer »