001 - Homan Zonnepanelen
Vanaf vrijdag 24 maart Taalkamer Mijdrecht open

Vanaf vrijdag 24 maart Taalkamer Mijdrecht open


Geplaatst op: 14 maart 2017

Afgelopen jaar hebben heel wat nieuwkomers hun weg naar De Ronde Venen gevonden. Voor hen, maar ook voor andere mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, komt er nog een Taalkamer bij. Deze start 24 maart op de vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in Buurtkamer Mijdrecht. In een Taalkamer worden de mensen door vrijwilligers gastvrij ontvangen en kan er in een ongedwongen sfeer over allerlei onderwerpen gesproken worden. Het is geen les, maar helpt mensen wel om over een taaldrempel heen te stappen. De bijeenkomsten zijn kosteloos en aanmelden is niet nodig.

Waarom een Taalkamer?

Stel je voor: je komt in een ander land, omdat er in jouw land oorlog of andere vreselijke omstandigheden zijn. Of omdat je in Nederland werk of de liefde van je leven hebt gevonden en je komt terecht in De Ronde Venen. Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk kunnen communiceren met andere mensen. Maar ja, dan zal je wel die moeilijke taal van ze moeten leren. Nederlands is geen eenvoudige taal als hij je niet met de paplepel is ingegoten. Het is ook erg spannend om een onbekende taal te spreken, wanneer je weet dat je nog veel fouten maakt. Begrijpt de ander je wel? Maar alleen door het spreken en veel te oefenen kun je je de taal eigen maken.

Voor wie en waar?

De Taalkamer is er voor iedereen, dus ook voor mensen die het leuk vinden om mensen met een andere culturele achtergrond te ontmoeten. Er zijn diverse plekken waar Taalkamers gehouden worden:

  • maandag van 10:00 tot 12:00 uur in Buurtkamer Wilnis, Pieter Joostenlaan 24 (achter
  •  de Willisstee)
  • woensdag van 16:30 tot 18:00 uur in Het Gein in Abcoude, Dorpszicht 22, (in de
  •  Angstelborgh)
  • donderdag van 19:00 tot 20:30 uur in Het Raakvlak (bibliotheek in Mijdrecht, Doctor J.
  •  van der Haarlaan 8).
  • NIEUW vrijdag 10:00 tot 12:00 in Buurtkamer Mijdrecht (G. van Aemstelstraat 5)

De Taalkamer is een initiatief van Tympaan-De Baat in samenwerking met het Taalhuis De Ronde Venen.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vanaf vrijdag 24 maart Taalkamer Mijdrecht open

Afgelopen jaar hebben heel wat nieuwkomers hun weg naar De Ronde Venen gevonden. Voor hen, maar ook voor andere mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, komt er nog een Taalkamer bij. Deze start 24 maart op de vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in Buurtkamer Mijdrecht. In een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: