001- Uithoorn
Doggydating en trampolinespringen op Radio Aalsmeer

Doggydating en trampolinespringen op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 14 maart 2017

De lokale omroep van Aalsmeer bruist ook deze week weer volop. Een greep uit de programma’s van de komende dagen: ‘Echt Esther’ gaat deze week op de culinaire toer, terwijl ‘That’s Life’ vele kunstige onderwerpen de revue laat passeren. Op vrijdag gaat ‘Let’s Go’ voetballen en gaat het ‘Vrijdagavondcafé’ o.a. trampolinespringen. Tenslotte doet ‘Door de Mangel’ aan doggydating en zal de favoriete muziek van Truus Oudendijk gedraaid worden in de ‘Top 10 van…”.

‘Echt Esther’ ontvangt culinaire ondernemers

Esther Sparnaaij verwelkomt donderdag om 19.00 uur een aantal culinaire ondernemers uit Aalsmeer. Zij is benieuwd waarom zij van lekker eten maken hun werk hebben gemaakt en hoe zij aankijken tegen eten, gezonde voeding en eten als onderdeel van een feestje. Te gast zijn Daniëlle Jonker van Soep Aalsmeer, Marc Eveleens van Culiworks en Maarten Wildeman van Taarten van Maarten. Heeft u een vraag voor deze creatieve ondernemers? Mail deze naar esther@radioaalsmeer.nl.

Veel kunst en cultuur in ‘That’s Life’

Het lifestylemagazine van Jenny Piet, Wilbert Streng en technicus Frans van der Wee is donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 weer te beluisteren. In het kunst-halfuurtje van Janna van Zon is uitgenodigd Ineke Seriese. Zij heeft zich via haar loopbaan als kleuterleidster, docent muziek en poppenspeelster bekwaam gemaakt in de vertelkunst. De radio is hier natuurlijk een uiterst geschikt medium voor om dit ten gehore te brengen.

Verder in het programma zijn de suppoosten van het Oude Raadhuis te gast. De dames Joke van Klink, Dorry de Boo en Gretha de Jong vertellen over hun werk bij de exposities aldaar.

Ook in de studio zijn Ingrid Koppeschaar en Michael Glanz. Koppeschaar is de curator van gemeente Aalsmeer en zorgt de exposities in het gemeentehuis, alwaar Glanz momenteel exposeert. Op woensdag 28 maart geeft hij een lezing waarbij hij zijn kunstwerken van uitleg voorziet.

Tenslotte schuiven Gerrit Hoogebeen en Geraldine Bontekoe aan om u uit te nodigen voor de wooninspiratiebeurs op zondag 19 maart bij Kooyman in De Kwakel. Hier kunt u kennis maken met diverse partijen die zich behouden met wooncomfort, maar er is ook een kunstpleintje waar o.a. werk van Michael Glanz is te bewonderen.

‘Let’s Go’ over clinic Ajax Vrouwen

Een sportieve vrijdag bij ‘Let’s Go’, want Kim en Laurens gaan vanaf 18.00 uur praten over de speciale voetbalclinic die binnenkort bij FC Aalsmeer is. De vrouwen van Ajax Dames 1 komen namelijk op zondag 26 maart a.s. een clinic geven zoals zij zelf normaal trainen. De Ajax Vrouwen begeleiden de trainingsvormen en na de training nemen de Ajax Vrouwen de tijd om handtekeningen uit te delen en om op de foto te gaan! Een zestal meiden van FC Aalsmeer uit verschillende teams komen vertellen waarom zij net zo goed (of misschien wel beter) kunnen voetballen dan jongens!

Vooruitblik DownTown bij ‘Vrijdagavondcafé’

Ook deze vrijdag staan de deuren van het gezellige ‘Vrijdagavondcafé’ weer wagenwijd open. Ron Leegwater presenteert deze week met Marjolein. Samen ontvangen zij weer leuke gasten in de studio om te praten over evenementen die de komende tijd plaatsvinden. De Flower Cup in de Bloemhof en Downtown Ophelia komen daarbij zeker aan de orde, want deze vinden beide aanstaande zaterdag plaats. Ook komt Constantijn Hoffscholte vertellen over de lezing van Midas Dekkers en het Aalsmeer Flower Festival. Verder een interview met de toneelvereniging de Rijzenspelers. Zij staan binnenkort weer op de planken in Rijsenhout. Natuurlijk ook de UIT-Agenda van Marjolein en Ron zorgt weer voor de muziek en speelt met een kandidaat het radiospelletje Soundmemory.

DoggyDating in ‘Door de Mangel’

Afgelopen maandag ontving de Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’ zinkweker Franka Riesmeijer. Het presentatie duo Mylène en Elbert Huijts vroegen Franka natuurlijk ook naar drie kernwoorden die haar het best beschrijven. Hondenliefhebber, probeerder en zinkweker was haar antwoord. De in het in oost-Nederland gelegen dorpje Aert geboren Riesmeijer studeerde in Groningen en kwam voor haar werk naar Aalsmeer. “De deuren staan bij Aalsmeerders open, maar ze kennen elkaar al zo goed dat het moeilijk is om er echt tussen te komen. Ook zijn ze erg recht voor hun raap”, aldus Riesmeijer. Zoals altijd, is ook deze uitzending weer terug te luisteren via www.radioaalsmeer.nl.

Franka heeft ook een nieuwe gast uitgenodigd. De 163e gast in ‘Door de Mangel’ is Yvette Koehler. Zij is een echte hondenliefhebster en staat in Aalsmeer bekend als GarbyAalsmeer. In die hoedanigheid organiseert zij op zaterdag 25 maart een Opschoonactie in Aalsmeer-Zuid. Volgens Riesmeijer blijft Yvette altijd enthousiast, ondanks de nooit opdrogende afvalstroom. “Hoe doet zij dat toch?” vroeg Franka zich af.  Het antwoord op deze vraag hoor je maandag 20 maart vanaf 19.00 uur.

De ‘Top 10 van…’ Truus Oudendijk

Op maandag 20 maart van 20.00 tot 21.00 uur is Truus Oudendijk te gast om haar muzikale top 10 te laten horen. Talitha van Itterzon verzorgt de techniek en Miranda Gommans presenteert. Truus Oudendijk is bekend in Aalsmeer als verslaggeefster en columniste van het Witte Weekblad en brengt tevens binnenkort haar eerste boek uit. Ze is op vele manieren actief, dus we verwachten een veelzijdige, muzikale top 10.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Doggydating en trampolinespringen op Radio Aalsmeer

De lokale omroep van Aalsmeer bruist ook deze week weer volop. Een greep uit de programma’s van de komende dagen: ‘Echt Esther’ gaat deze week op de culinaire toer, terwijl ‘That’s Life’ vele kunstige onderwerpen de revue laat passeren. Op vrijdag gaat ‘Let’s Go’ voetballen en gaat het ‘Vrijdagavondcafé’ o.a. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: