001 - Escaperoom aglemeen
Grote opkomst onderwijs bij miniconferentie (v)echtscheidingen

Grote opkomst onderwijs bij miniconferentie (v)echtscheidingen


Geplaatst op: 14 maart 2017

Meer dan 60 medewerkers uit het onderwijs, de zorg en de kinderopvang waren donderdag 9 maart aanwezig bij de miniconferentie (v)echtscheidingen, georganiseerd door de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen. In de Oude Veiling in Aalsmeer kregen zij inzichten en handreikingen over hoe zij het beste hun leerlingen/kinderen kunnen ondersteunen als die te maken hebben met een complexe scheiding van hun ouders.

 

Bij een scheiding zijn de kinderen vaak de dupe, maar bij een vechtscheiding is dat gegarandeerd het geval. Een situatie, waarbij ouders vaak in een harde (juridische) strijd met elkaar zijn verwikkeld rondom de invulling van het ouderschapsplan, kan soms heel lang duren. Kinderen lijden hier vaak enorm onder, met als gevolg dat zij slechter presteren op school, een negatief zelfbeeld ontwikkelen, in een loyaliteitsconflict ten opzichte van hun ouders terecht komen of psychische problemen krijgen.

 

Leerkrachten en anderen die met kinderen werken worden regelmatig geconfronteerd met kinderen waarvan de ouders in een conflictscheiding zijn verwikkeld. In Aalsmeer en Amstelveen komen relatief veel (v)echtscheidingen voor; 20% van alle kinderen heeft gescheiden ouders en daarvan ervaart 1 op de 3 kinderen een echtscheiding als een vechtscheiding en dit heeft een enorme impact op de kinderen. Vandaar dat de gemeenten gezamenlijk hebben besloten om verschillende hulptrajecten in te kopen ter ondersteuning van kinderen in de knel.

 

Het doel van de conferentie was om leerkrachten en pedagogisch medewerkers vanuit de kinderopvang inzicht te geven in de verschillende programma’s die de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen aanbieden, zoals de online workshops van Villa Pinedo, de Begeleide Omgangsregeling van Humanitas en het ‘Kinderen uit de knel’ programma van het Familiecentrum. Meer informatie over deze trajecten is te verkrijgen bij het sociaal loket Aalsmeer (sociaalloket@aalsmeer.nl of  tel: 0297-387575).

 

Wethouder Gertjan van der Hoeven: “Iedereen zowel jong als oud moet mee kunnen doen aan de Aalsmeerse samenleving. Dat betekent dat elk kind de kans moet krijgen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en er moet goede zorg en ondersteuning zijn voor alle kinderen die dat nodig hebben. We investeren daarom in vroegsignalering bij problemen, bijvoorbeeld bij de ondersteuning van kinderen die last hebben van de problematische echtscheiding van hun ouders.”


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Grote opkomst onderwijs bij miniconferentie (v)echtscheidingen

Meer dan 60 medewerkers uit het onderwijs, de zorg en de kinderopvang waren donderdag 9 maart aanwezig bij de miniconferentie (v)echtscheidingen, georganiseerd door de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen. In de Oude Veiling in Aalsmeer kregen zij inzichten en handreikingen over hoe zij het beste hun leerlingen/kinderen kunnen ondersteunen als die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: