001 - Homan Zonnepanelen

De Vinken B1 speelt prima zaalseizoen


Geplaatst op: 5 maart 2012

Het door 'De Bron' gesponsorde De Vinken B1 heeft een goed zaalseizoen achter de rug. In dertien wedstrijden werden er zeven wedstrijden gewonnen. Vijf van die zeven overwinningen werden in het eigen Vinkeveen behaald. De Vinken B1 staat inmiddels op een keurige vierde plaats met nog één wedstrijd voor de boeg.

Poule-indelingIn poule 2E zijn de ereplaatsen als volgt verdeeld. Bovenaan staat Atlantis B1. Dat is onbetwist kampioen geworden. De nummers 2, 3 en 4 wisselen bijna elke week wel van plek. SDO Kamerik B1 staat nu op plek 2, Victum/IGCN B2 staat op plek 3, daarna komt De Vinken B1. Op plek 5 en 6 staan Viking B1 en OVVO/De Kroon B2. 

Onderaan de competitie bungelen EKVA B2 en Synergo B1. De Vinken B1 heeft 99 keer gescoord in dertien wedstrijden. Dat is een gemiddelde van maar 7,6 doelpunt per wedstrijd. Voor de zaalcompetitie is dat wat aan de krappe kant. De Vinken B1 kreeg ook 92 doelpunten tegen. Alleen SDO wist minder doelpunten tegen te krijgen. Dit alles staat in schril contrast met koploper Atlantis met maar liefst 156 doelpunten voor.

Het team
Aanvoerder van dit 'De Bron'-team is Dorien Verbruggen. De vijftienjarige tweedejaars B-junior staat haar mannetje en is vaak de rots in de branding op het moment dat het even niet soepel verloopt. Naast haar speelt Mila Kroon, deze uit de C-jeugd overgekomen speelster leert veel en bewaart de rust. Nele Pijnenburg staat samen met Robin van der Vliet aan de andere zijde. Dit duo heeft een zeer gevarieerd aanvalspatroon. Menig tegenstander moet alert zijn op de schotkracht en snelheid van deze twee dames. Martijn Burggraaf had vorig jaar een goed seizoen achter de rug bij de C-jeugd. In de B-jeugd maakt hij het opnieuw waar, de topscorer van dit team is vooral gevaarlijk met zijn afstandsschoten. Maar ook ondersteunend doet hij zijn taak goed. Kevin van Vliet is een echte alleskunner, hij kan overal uit de voeten. Verdedigen is zijn ding, maar ook wordt hij geroemd voor zijn oog voor medespelers. Gideon Leeflang is helaas al een tijdje uit de roulatie. Door wat vocht bij zijn hartspier is hij veroordeeld tot het niet actief zijn met de korfbalsport. Desalniettemin is Gideon vaak te zien bij wedstrijden. Op de weg terug is gelukkig Jorn Claassen. Ondanks een paar pijnlijke enkels heeft hij veel zin en inzet om weer snel een paar doelpunten te scoren. Jorn is een echte rebounder in wording, hij benut zijn lengte goed.
De Vinken B1 staat onder leiding van de twee korfbalbreinen Jasper van Peursem en Kelvin Hoogeboom. Deze twee selectieleden weten het team op te krikken tot een geduchte tegenstander met veel pit en inzet. Doordat alle spelers kunnen scoren en de tips/trucs goed worden opgepakt, leren de spelers elke week een stukje meer voor de rest van de korfbalcarrière.

De laatste wedstrijd
Aanstaande zaterdag 10 maart speelt De Vinken nog een maal in deze samenstelling in het zaalseizoen. De Mijdrechtenaren van Atlantis B1 komen op bezoek. In de drie voorgaande edities won De Vinken B1 fortuinlijk. De laatste wedstrijd werd echter gewonnen door Atlantis B1. Het belooft een zeer spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd word gespeeld om 13.30 uur in De Boei te Vinkeveen.

Het veldseizoen start op 31 maart. Voorafgaand aan de tweede helft van de veldcompetitie speelt De Vinken B1 tegen Koog Zaandijk B2 en Badhoevedorp B1. In de poule is het team ingedeeld bij Albatros B1 uit Zwijndrecht, KIOS B1 uit Nieuw-Vennep en Korbis B1 uit Waddinxveen. Dit beloven ook weer zeer leuke wedstrijden te worden met relatief onbekende tegenstanders.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken B1 speelt prima zaalseizoen

Het door 'De Bron' gesponsorde De Vinken B1 heeft een goed zaalseizoen achter de rug. In dertien wedstrijden werden er zeven wedstrijden gewonnen. Vijf van die zeven overwinningen werden in het eigen Vinkeveen behaald. De Vinken B1 staat inmiddels op een keurige vierde plaats met nog één wedstrijd voor de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: