001 - Homan Zonnepanelen
Ondernemersavond over Economie en Recreatie en toerisme goed bezocht

Ondernemersavond over Economie en Recreatie en toerisme goed bezocht


Geplaatst op: 15 maart 2017

Op maandavond 13 maart werd een Ondernemersavond gehouden over de uitvoeringsprogramma’s van de Economische en Recreatie & Toerisme Agenda. Deze avond werd georganiseerd samen met Ondernemend Aalsmeer. Bijna 70 ondernemers konden meepraten over de uitvoering en ze ideeën aandragen. Wethouder Economische Zaken Ad Verburg gaf aan trots te zijn op het eindresultaat.

 

Aalsmeer wil meer zichtbaar zijn in de regio en laten zien welke kansen hier liggen. Daarom is er een publicatie van gemaakt. Wethouder Verburg reikte het eerste exemplaar uit aan de vicevoorzitter van Ondernemend Aalsmeer Mike van der Laarse. Wethouder Recreatie en Toerisme Jop Kluis deelde mee dat het college besloten heeft dat er een nieuw investeringsfonds voor recreatieve ideeën komt.


Wethouder Verburg gaf aan dat Aalsmeer door de gunstige ligging bij Schiphol en Amsterdam en als onderdeel van de Westas een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bestaande en nieuwe (innovatieve) bedrijven. Het bedrijventerrein Green Park Aalsmeer, gelegen op vijf autominuten vanaf Schiphol en biedt voldoende ruimte voor ontwikkelingen. Verburg: “Nieuwe bedrijven weten ons steeds beter te vinden, zoals bijvoorbeeld een van de grootste bakkerijen van Europa Bakkersland. De gemeente faciliteert een gunstig ondernemersklimaat, investeert in goede relaties met ondernemers en profileert zich als economische kracht in de Metropoolregio Amsterdam en daarbuiten. In 2016 hebben we samen al veel bereikt. Een belangrijk resultaat door en voor alle ondernemers is de accountmanager bedrijven Aalsmeer. Dat is gelukt.”

 

Wethouder Jop Kluis gaf aan dat in de agenda Recreatie en Toerisme duidelijke focus en rollen zijn afgesproken. De gemeente is verantwoordelijk voor de toeristische ‘infrastructuur’, de ondernemers voor de producten/arrangementen. De gebiedspromotie pakken ze samen op, waarbij de gemeente een regiefunctie heeft. Daarnaast gaat in 2017 de gemeente verder met het ontwikkelen van vissteigers, routeontwikkeling, recreatiepunt Takkade, de Drechtdoorsteek, evenementen en komt er een promotieplan voor Aalsmeer. Ook qua zichtbaarheid in de regio zijn resultaten geboekt, zoals met de evenementen Flower Festival en Westeinder Water Week.

 

Ondernemend Aalsmeer gaf een presentatie over de ‘Entree’s van Aalsmeer’. In dit plan gaven ze aan hoe de plaatsen waar je Aalsmeer binnenkomt beter herkenbaar kunt maken.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ondernemersavond over Economie en Recreatie en toerisme goed bezocht

Op maandavond 13 maart werd een Ondernemersavond gehouden over de uitvoeringsprogramma’s van de Economische en Recreatie & Toerisme Agenda. Deze avond werd georganiseerd samen met Ondernemend Aalsmeer. Bijna 70 ondernemers konden meepraten over de uitvoering en ze ideeën aandragen. Wethouder Economische Zaken Ad Verburg gaf aan trots te zijn op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: