001 - Escaperoom aglemeen

Twee zilveren plekken en gouden randje voor turnselectie GVM ’79


Geplaatst op: 5 maart 2012

Op zaterdag 3 maart vond de tweede voorronde plaats voor de divisies 4, 5 en 6 van Rayon Vechtstreek in Hooglanderveen. In verband met de voorjaarsvakantie namen slechts 17 GVM turnsters onder leiding van Simone de Jong deel aan deze tweede voorronde.

In de vroege uurtjes stonden meteen de meeste GVM turnsters in de Van Bekkumhal in Hooglanderveen. Op baan 1 kwamen Eva Vergeer en Babette Veenbrink uit in de 4e divisie, respectievelijk op niveau 9 en 8. Bij Eva ging vooral de brug en balk heel goed en bij Babette vooral de sprong. Ze zijn allebei in de middenmoot beland. Beide meiden hebben zich in deze twee voorrondes weten te plaatsen voor de finale ronde!

Op baan 2, werd er gestreden in de 5e divisie, niveau 8, de groep met het grootste deelnemersveld. Hier deden namens GVM mee, Elise Kop, Maaike van Schaick, Tess Geerts en Lucia Roos. Laisa Hartong was ivm de vakantie afwezig. Maaike heeft net als in de eerste ronde op alle onderdelen heel sterk en krachtig geturnd. Dit keer was het net geen gouden plek, maar met een zilveren medaille een hele mooie score. Elise, met een sterke sprong en Tess, met een mooie brugoefening zijn 12e en 13e geworden, wat voor Tess een hele grote sprong voorwaarts is! Lucia heeft een erg goede vloeroefening laten zien alleen had nog wat meer moeite met de balk en is 22e geworden. Maaike en Elise gaan door naar de finales. Laisa staat als eerste reserve voor de finale dag.

Om half 11 was het op baan 1 de beurt aan Joyce Brands (div 5 niv 8) en op baan 2 aan Owefa en Safae Asafiati (div 5 niv 6). Joyce heeft een stuk beter gepresteerd dan in de eerste turnronde, met name op de balk en is 16e geworden. Op niveau 6 begonnen de zusjes Safae en Owefa erg sterk, ondanks de blaren behaalde Safae op de brug zelfs de hoogste score. Ook op de volgende onderdelen werden hoge scores behaald. Helaas moest Safae ivm een enkel blessure op de vloer zich afmelden voor het laatste onderdeel (sprong), terwijl ze ruimschoots op weg was naar een gouden plek... Owefa liet een mooie sprong met halve draai zien waarmee ze in de eindscore de zilveren medaille wist te bemachtigen. De zusjes Asafiati gaan beide door naar de finales.

In de derde ronde traden Maxime Kok, Lisanne Helmer (div 5 niv 8) en Saki Kato (div 4 niv 7) aan. Lisanne heeft wederom een hele mooie brug oefening laten zien, en is uiteindelijk 9e geworden. Maxime scoorde ook sterk op de brug en is 16e geworden. Bij Saki was dit keer niet de vloer haar sterkste optreden, maar dit keer vooral de sprong en de balk en is ook twee plaatsen hoge geëindigd dan de vorige keer, een mooie 8e plek.

Dan was er de 4e ronde even pauze voor de begeleiders van GVM ‘79, waarna Suzanne van der Velden en Nadia van Senten (sen div 6 niv 7), Caressa van der Galien en Joline Twaalhoven (sen div 6 niv 8) acte de présence gaven.

Suzanne heeft met vooral een hele mooie score op de balk de 11e plek behaald, Nadia heeft net als de vorige ronde heel goed gescoorde op de balk. Ook op de vloer een mooie arabier flikflak laten zien, zij is uiteindelijk 20e geworden. Op de baan ernaast heeft Caressa op alle onderdelen robuust geturnd, maar het sterkste op de brug en is daarmee wederom 11e geworden. Joline had bijna de beste score op vloer, waar ze de vorige keer nog de punten liet liggen. Zij is 15e geworden, 7 plaatsen beter dan de vorige turndag!
Suzanne en Caressa gaan door naar de finale ronde.

Wederom was het Romy de Kuijer (jun div 5 niv 7), die namens GVM de dag afsloot. Net als de vorige keer een sterke vloeroefening, maar dit keer ook bijna een eerste plek op de brug. Zij is uiteindelijk 8e is geworden. Ook Romy gaat door naar de finale.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Twee zilveren plekken en gouden randje voor turnselectie GVM ’79

Op zaterdag 3 maart vond de tweede voorronde plaats voor de divisies 4, 5 en 6 van Rayon Vechtstreek in Hooglanderveen. In verband met de voorjaarsvakantie namen slechts 17 GVM turnsters onder leiding van Simone de Jong deel aan deze tweede voorronde. In de vroege uurtjes stonden meteen de meeste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: