Atlantis A1 met lege handen

Geplaatst op: 5 maart 2012

Atlantis A1/Van Dam kon niet aantreden met het vertrouwde bassisachttal: door vakantieperikelen miste het team drie basisspelers. Hun plaatsen werden ingenomen door Iris Facee-Schaeffer, Britt Vermolen en Timo Jongerling. In het eerder onderlinge treffen wist Atlantis de ploeg met 19-17 te verslaan en het begon dan ook vol vertrouwen aan de wedstrijd.
Atlantis A1 wist als eerste de korf te vinden middels een schot van Jeroen Korver. Valto klampte aan en liep vervolgens uit naar 3-1. Een afstandstreffer van Lars van Walraven en een doorloopbal van Jeroen bracht beide ploegen weer naast elkaar. Toch had Valto het betere van het spel en bracht het verschil weer op twee punten. Lars schoot de aansluitingstreffer binnen en toen was het gedaan met Atlantis. In een tijdsbestek van tien minuten liet Atlantis zich in de luren leggen en was het Valto die de zwakke plekken blootlegde bij de Mijdrechtse ploeg en simpelweg de score uitbreidde naar 9-4.
Het was niet zo dat Atlantis slecht speelde, maar het liet zich afbluffen door een veel gemotiveerder Valto. Er was geen bezieling en beleving te vinden in de ploeg. Wilde het nog wat terugdoen, dan moest iedereen zijn schouders eronder zetten. Brutaliteit en overtuiging waren de steekwoorden van de coaches Marijke Pauw en Arie Zaal.
Jeroen scoorde de 9 -5, maar Atlantis kwam niet in het ritme. Valto profiteerde en waande zich veilig bij een stand van 11-5. Even kwam het heilige vuur weer terug bij Atlantis: met twee goals van Lars werd het 11-7 . Nadat Valto de 12-7 scoorde werd het tijd voor wissels. Sophia van der Horst en de B-jeugd spelers Lars Kuijenburg en Joyce Rodenburg mochten hun opwachting maken. Megan van Aken en Jeroen brachten de eindstand op 12-9.
Het was een goede tweede helft, maar de wedstrijd werd verloren door een uitermate zwakke eerste helft. Er rest Atlantis A1 nog één zaalwedstrijd. Dit zal een cruciale zijn, want hekkensluiter DES komt zaterdag 10 maart naar Mijdrecht. Bij een overwinning zal Atlantis A1 ook volgend seizoen uitkomen in de eerste klasse. Aanvang van de wedstrijd is 15.20 uur in De Phoenix in Mijdrecht.

In deze belangrijke vier-punten-wedstrijd is Atlantis A1 er niet in geslaagd om naaste concurrent Valto te verslaan. In de Vreeloohal in De Lier wist de Mijdrechtse ploeg een 9-4 achterstand niet om te buigen en verloor het met 12-9.Atlantis A1/Van Dam kon niet aantreden met het vertrouwde bassisachttal: door vakantieperikelen … Lees meer »