Verdiende zege voor Argon

Geplaatst op: 5 maart 2012

Op het Liendense kunstgras slaagde Argon er deze keer in, de volle winst binnen te halen. In een niet hoogstaande wedstrijd werd met een enorme inzet gestreden en dat bleek voldoende om de thuisploeg, die de derde plek op de ranglijst niet waar wist te maken, met lege handen richting eigen kleedlokaal te sturen.
Door schorsingen en blessures was het team van Alain Hijman weer behoorlijk door elkaar geschud, want de plek van Dennis Filippo werd centraal in de verdediging overgenomen door Lorenzo Lassooij, terwijl op het middenveld Erik Mulder de plek van Kevin van Essen moest overnemen.

Ondanks deze toch weer nieuwe samenstelling stond de ploeg goed, zoals dat zo mooi in trainerstaal heet. Kansen werden aan Lienden eigenlijk niet gegund, terwijl bij de weinige mogelijkheden voor Argon wel gevaar te noteren viel. Al na drie minuten probeerde Dion Gerritsen met een fraaie stiftbal doelman Nieuwenhuizen te verrassen, maar de sluitpost kon de bal nog net over de lat tikken. Na tien minuten echter liet de sluitpost zich verrassen door diezelfde Dion Gerritsen, die na balwinst op het middenveld de doelman met een schot vanaf ruim 20 meter blijkbaar zo verraste, dat de keeper de bal nog wel wist te toucheren, maar niet te keren, 0-1.
Gesteund door deze voorsprong slaagde Argon er in het verdere verloop van de eerste helft in, om de thuisploeg weg te houden van het heiligdom van Maxime Singels. Spits de waard bezorgde Ferdi Vrede wel handenvol werk, maar de fysiek sterke spits slaagde er maar één keer in om uit de draai op doel te mikken, bij deze situatie kort voor rust liet Maxime Singels zich niet verrassen. In de hierop volgende aanval wist Samir Jebbar over de linkervleugel uit te breken en met zijn voorzet de volledig vrijstaande Patrick Lokken te bereiken, die de bal echter volledig verkeerd raakte en het leer ruim naast het doel zag huppelen.
Na rust probeerde de thuisploeg wel meer druk uit te oefenen, maar ook nu was het aantal kansen zeer gering te noemen. Na een uur spelen was de eerste echte kans voor Vincent Verheul, die in de rust de plek van de geblesseerde Erik Mulder had overgenomen. Joshua Patrick zette de middenvelder vrij op de zestien meter lijn, maar het schot dat volgde, was van elk gevaar ontbloot. De volgende mogelijkheid voor Argon was na 70 minuten spelen, toen na een eerst afgeslagen aanval Patrick Lokken werd aangespeeld aan de rand van het strafschopgebied. Ondanks zwaar hinderen van Valentijn glipte de aanvoerder erlangs, bereikte de achterlijn en bediende daarvandaan de inlopende Joshua Patrick, die vanaf 5 meter geen probleem kende om het leer langs van Nieuwenhuizen in het net te plaatsen voor de 0-2.
De irritatie begon toe te slaan bij de thuisploeg, zeker nadat een voorzet, die in het doel van Argon belandde, werd afgekeurd vanwege een duwfout. Het commentaar op deze beslissing leidde tot rood voor assistent-trainer Hofstede, maar ook Brayton Biekman kon op de bijzondere aandacht van de arbiter rekenen bij zijn invalbeurt. Bij zijn eerste actie werd meteen een gele kaart getoond, iets wat in blessuretijd werd herhaald bij een onschuldig duel aan de zijlijn. Zo moest Argon de laatste minuten met een man minder doorkomen, wat lukte, mede omdat een inzet van middenvelder van Loenhout via de paal weer het veld in ketste.

De eerste winst in een uitwedstrijd van dit seizoen was een feit, een winst die door de andere uitslagen wel een beetje van de glans werd ontdaan, maar de morele opkikker zal zeker in de komende weken doorwerken. Dat zal als eerste zondag thuis tegen AFC bewezen moeten worden.

Op het Liendense kunstgras slaagde Argon er deze keer in, de volle winst binnen te halen. In een niet hoogstaande wedstrijd werd met een enorme inzet gestreden en dat bleek voldoende om de thuisploeg, die de derde plek op de ranglijst niet waar wist te maken, met lege handen richting … Lees meer »