Amstelhoekers boos op Uithoorn


Geplaatst op: 17 maart 2017

Inwoners van Amstelhoek en De Hoef kunnen gewoon gebruik blijven maken van de Prinses Irenebrug om van en naar Uithoorn te komen. Dat zegt wethouder Marvin Polak van Uithoorn.

Deze week werd bekend dat De Ronde Venen naar de rechter stapt vanwege het plan van de gemeente Uithoorn om de verkeersstroom over de Prinses Irenebrug te temperen. Volgens de Utrechtse gemeente wordt het daardoor voor met name inwoners van Amstelhoek veel lastiger om de voorzieningen van Uithoorn te bereiken.

Wethouder Marvin Polak: "We worden rond de Prinses Irenebrug gestoord door een grote stroom verkeer dat ons dorpcentrum instroomt. We willen de brug heel graag openhouden en onze buurgemeente welkom heten, maar voor het doorgaande verkeer hebben we de nieuwe N201 aangelegd."

De Ronde Venen is er niet blij mee. Wethouder David Moolenburgh: "Als je op de kaart kijkt wat ze van plan zijn, betekent dit straks dat als je met de auto naar Uithoorn wilt moet je kruip-door-sluip-door achter een parkeerterrein langs. Het reizen wordt bijna onmogelijk gemaakt."

Omrijden

Ondertussen voelen inwoners van Amstelhoek zich niet serieus genomen door de gemeente Uithoorn. "We voelen ons in de hoek gezet", verzucht Piet Duinmeijer uit Amstelhoek. Hij vreest dat hij straks niet meer goed naar Uithoorn kan en kilometers moet omrijden.

"De provincies Utrecht en Noord-Holland hadden duidelijker moeten aangeven dat het het doorgaand verkeer gewoon over de nieuwe N201 kan. Dan voorkom je dat vrachtverkeer over de Prinses Irenebrug komt en dan ben je tachtig procent van het verkeer al kwijt."

Wethouder Polak is verbaasd dat inwoners van Amstelhoek zich zorgen maken over de bereikbaarheid. "Ik vind het gek, want juist voor hen en bewoners van De Hoef houden we deze brug open en zorgen we dat ze de voorzieningen kunnen blijven bereiken."

Zie ook: De Ronde Venen daagt Uithoorn voor de rechter

Laatst bewerkt op: 17 maart 2017 18:06

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Amstelhoekers boos op Uithoorn

Inwoners van Amstelhoek en De Hoef kunnen gewoon gebruik blijven maken van de Prinses Irenebrug om van en naar Uithoorn te komen. Dat zegt wethouder Marvin Polak van Uithoorn. Deze week werd bekend dat De Ronde Venen naar de rechter stapt vanwege het plan van de gemeente Uithoorn om de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: