001 - Escaperoom aglemeen

Tegenvallend KDO verliest met 1-0 tegen FC Amsterdam


Geplaatst op: 5 maart 2012

Afgelopen zondag stond voor het eerste van KDO de uitwedstrijd tegen FC Amsterdam op het programma. Naast de Amsterdam Arena speelden de Kwakelaars tegen de ploeg waartegen het eerder dit seizoen in een knotsgek duel 4-4 werd. Gesteund door de prima 4-0 overwinning van vorige week tegen Geinburgia, ging KDO vol goede moed richting Amsterdam.

Hoofdtrainer Raymond de Jong startte met dezelfde als vorige week. Na een aftastende start van de wedstrijd kreeg KDO in de vijfde minuut een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen. Helaas verzuimde Mathijs van Rijn de openingstreffer te maken. Naarmate de eerste helft vorderde kwam FC Amsterdam beter in de wedstrijd en werd KDO steeds slordiger in de passing. Nadat keeper Peter Onderwater enkele malen redding wist te brengen, kregen de Amsterdammers na een half uur spelen een penalty. Een handsbal in het eigen zestienmetergebied van Ferdi Rademakers, zorgde ervoor dat de bal op de stip ging.
De strafschop resulteerde in een 1-0 voorsprong voor de Amsterdammers. KDO leek na deze achterstand het besef te krijgen dat ze de punten deze middag niet cadeau zouden krijgen, maar gescoord werd er niet. Vlak voor rust kwamen KDO-ers Sven Vlasman en Jochem Kok keihard met hun hoofden met elkaar in aanraking. Het gevolg was een gescheurde wenkbrauw voor Sven en een lichte hersenschudding voor Jochem. Beide spelers werden vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bij de start van de tweede helft werden Erik Verbruggen en Paul Hogerwerf ingezet om het elftal weer compleet te maken. KDO ging in de tweede helft duidelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar onnauwkeurigheid en een vorm van gemakzucht slopen in het spel van de Kwakelse formatie. FC Amsterdam maakte nog het meeste aanspraak om een doelpunt, maar zowel de paal als de lat stonden dit in de weg. KDO hanteerde veelvuldig de lange bal en vergat de combinatie te zoeken. Na ruim negentig minuten spelen floot de scheidsrechter af en waren er zeer teleurgestelde gezichten bij KDO te bewonderen.

Doordat alle concurrenten bovenin wél wisten te winnen, zijn de Kwakelaars gezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst. Volgende week heeft KDO de mogelijkheid om de off-day te doen vergeten als 'angstgegner' Swift op bezoek komt aan de Vuurlijn. Eerder dit seizoen wonnen de Amsterdammers in de competitie en voor de beker van KDO. Er valt dus genoeg recht te zetten tegen Swift, de wedstrijd begint om 14:00 uur.

KDO 2 met gemak langs ervaren DCG 3
KDO 2 heeft afgelopen zondag eenvoudig met 5-0 gewonnen van DCG 3. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen wonnen de Amsterdammers nog met 4-3, maar in de thuiswedstrijd was het tweede heer en meester. De doelpunten aan Kwakelse zijde werden gemaakt door Elton Shehu (3x), Marco Rijbroek en Patrick van de Nesse. Doordat ook concurrenten AGB 2 en NFC/Brommer 2 wisten te winnen, blijft het verschil met koploper AGB één punt en staan de Amstelveners twee punten achter KDO. Aanstaande zondag speelt het tweede om 11:00 uur uit in Amsterdam tegen nummer zes Nieuw West.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tegenvallend KDO verliest met 1-0 tegen FC Amsterdam

Afgelopen zondag stond voor het eerste van KDO de uitwedstrijd tegen FC Amsterdam op het programma. Naast de Amsterdam Arena speelden de Kwakelaars tegen de ploeg waartegen het eerder dit seizoen in een knotsgek duel 4-4 werd. Gesteund door de prima 4-0 overwinning van vorige week tegen Geinburgia, ging KDO … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: