Goud voor Ranya Hnassay en Zilver voor Jet van Kooten

Geplaatst op: 20 maart 2017

Zondag vond de halve finale van de regio Noord-Holland plaats in sporthal “Beverwijk” te Beverwijk.  Deze wedstrijd was alleen voor de niveaus D1 en D2. Na twee voorwedstrijden in het rayon hadden negentien turnsters van SV Omnia 2000 zich geplaatst voor deze halve finale. Dus op zich al een hele eer om aan deze regiowedstrijd mee te mogen doen.

In de categorie instap D2 turnden vier Omnia-turnsters. Alle vier leverden ze een mooie prestatie door bij de beste tien van de 29 deelneemsters te eindigen! En dat terwijl drie turnsters dit seizoen hun debuut maakten op de turnwedstrijden. Amy Raadschelders eindigde op de 10e plaats met 52.325 punten. Sophie Does wist met haar brugoefening een 2e plaats te scoren en in het eindklassement plaatste ze zich net naast de medailles op de 6e plaats met 52.800 punten. Alisa Kockelkorn viel net wel in de prijzen want zij eindigde met 0,25 punt meer dan Sophie op de 5e plaats. Ranya Hnassay behaalde een  1e plaats op de balk en eindigde totaal op de 1e plaats met een mooie score van 54.075 punten. Deze eerste plaats  deelde ze met Noë Kayser van I-turn uit Amstelveen en hierdoor krijgt Ranya haar gouden medaille pas in handen bij de volgende wedstrijd. Door deze goede prestaties mogen ze alle vier door naar de regiokampioenschappen.

In de categorie pupil 1 D1 turnden drie Omnia-turnsters: Roosmarijn de Rond da Silva Futre, Mara Meijer en Dieuwertje Gerritsma. Van de 29 deelneemsters in deze categorie eindigde Roosmarijn op de 19e plaats met 50.675 punten. Roosmarijn maakte in haar vloeroefening voor de eerste keer de arabier-flick-flack! Dieuwertje werd 14e met 51.700 punten en Mara eindigde op de 9e plaats met 52.775 punten. Mara en Dieuwertje hebben zich geplaatst voor de regiokampioenschappen.

In de categorie pupil 1 D2 turnden in een deelnemersveld van 27 turnsters vijf Omnia-turnsters: Fabienne Homma, Noa Smits, Nada Hnassay, Riva Smits en Sanne Klein. Noa eindigde op de 16e plaats met 51.350 punten. Fabienne liet een hele mooie sprong zien en behaalde hier de 2e plaats! In het eindklassement eindigde ze als 15e met 51.550 punten. Nada, die dit seizoen debuteert op de wedstrijden, behaalde met 52.175 punten de 12e plaats. Riva Smits liet een hele mooie balkoefening zien en behaalde bij dit toestel met een score van 14.400  de eerste plaats. In het eindklassement eindigde ze op de 9e plaats met  53. 025 punten. Sanne Klein wist met een score van 53.875 punten de 5e plaats te behalen en won daarmee een medaille! Sanne, Riva en Nada hebben zich geplaatst voor de finale van de Regio.

In de categorie pupil 2 D1 turnden voor SV Omnia Lotus Baardse en Ayanna Hardjoprajitno.

Ze begonnen hun wedstrijd op de evenwichtsbalk en dat was toch erg moeilijk voor hen om het evenwicht te behouden op de 10 cm brede balk! Van de 27 deelneemsters eindigde Lotus met 49.900 punten op de 19e plaats en Ayanna op de 17e plaats met 50.475 punten.

Beiden zijn niet door naar de Regio.

In de categorie jeugd D2 turnden vijf Omia-turnsters:  Maud Sanders, Tessa van den Haak, Fenna Voorn, Britt Beelen en Jet van Kooten. Van de 28 deelneemsters eindigde Maud op de 23e plaats met 45,575 punten en Tessa op de 22e plaats met 45,800 punten. Fenna wist op de Sprong een 1e plaats te behalen, maar helaas mislukte het ophurken bij de brug zodat ze in het eindklassement op de 21e plaats kwam met 46,375 punten. Britt had bij de vloeroefening een blackout en vergat twee onderdelen te turnen. Hierdoor gingen er bij het cijfer van de Vloer 4 punten af en kreeg Britt dus een score ver beneden haar kunnen. In totaal eindigde Britt op de 19e plaats met 46.800 punten. Jet behaalde op de Brug een eerste plaats met 14.000 punten. In het eindklassement eindigde ze op een mooie tweede plaats met 52.750 punten. Een zilveren medaille voor Jet met maar 0,025 punt verschil met de eerste plaats. Jet mag als enige van deze categorie voor SV Omnia door naar de regiokampioenschappen.

Trainsters Anneke Nap, Mariët Tas, Ilse Sandifort en Gerda Kockelkorn kunnen tevreden terugkijken op deze halve finale van de Regio met vier medailles en tien turnsters die zich geplaatst hebben voor de finale van de Regiokampioenschappen, die op zaterdag 8 april gehouden wordt in de Sport-Experience Hal in Amsterdam-Sloten.                                                       Alle turnsters van het Wedstrijdturnen van SV Omnia 2000 bereiden zich nu voor op de finale van de onderlinge competitie die op donderdag 23 maart plaats zal vinden in gymzaal de Baccara in Aalsmeer.

Laatst bewerkt op: 20 maart 2017 10:02

Zondag vond de halve finale van de regio Noord-Holland plaats in sporthal “Beverwijk” te Beverwijk.  Deze wedstrijd was alleen voor de niveaus D1 en D2. Na twee voorwedstrijden in het rayon hadden negentien turnsters van SV Omnia 2000 zich geplaatst voor deze halve finale. Dus op zich al een hele … Lees meer »