KDO maakt gevoelige misstap in eigen huis tegen Kickers’69

Geplaatst op: 20 maart 2017

Met dertien punten uit vijf wedstrijden na de winterstop, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Kickers’69. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wonnen de Kwakelaars slechts met 1-2 en werd de ploeg uit Leimuiden een monsternederlaag bespaard. Met een prima gevoel werkte de ploeg van Raymond de Jong dan ook toe naar het treffen van de nummer elf op de ranglijst. In de basiselftal keerden Joris Kortenhorst en Bart van der Tol terug, hierdoor begonnen Nick Smits en Jim Klijn op de bank. Voor KDO was het tegen de Kickers’69 zaak om zelf geen fout te maken en te hopen op een misstap van concurrent Alphen tegen Rijnland.

In de eerste helft hadden beide ploegen veel moeite met de harde wind in De Kwakel.
Hierdoor bleek het ook lastig te zijn om kansen te creëren. Teveel werden de ballen hoog gespeeld en KDO kon niet te profiteren van de wind in de rug. De gasten uit Leimuiden zaten er in de duels fel bovenop, waardoor met name de Kwakelse voorhoede moeizaam uit de verf kwam. Vlak voor rust kregen de Kwakelaars toch twee goede mogelijkheden om de score te openen. Allereerst werd een kopbal van Rick Kruit knap overgetikt door de doelman van Kickers’69. Even later redde hij opnieuw overtuigend op een kopbal van aanvoerder Timo Kas. Met een 0-0 stand werd even later de rust bereikt.

Vlak na rust leek Mathijs van Rijn de openingstreffer voor KDO te maken. Hij omspeelde de doelman in het zestienmetergebied goed en schoot hard op het doel. Op de lijn stond echter nog een Leimuidense verdediger die de bal weg wist te koppen. Tot ieders verbazing was het Kickers’69 die in de 51e minuut brutaal de leiding nam in De Kwakel. Na een combinatie aan linkerkant van het veld, werd erop de rand van het zestienmetergebied geschoten op het Kwakelse doel. De bal werd onderweg geraakt en ging met boogje via de onderkant van de lat in het doel, 0-1. Zeven minuten later werd het werkelijk op fantastische wijze 0-2 voor de gasten. Een halve omhaal vanaf dertig meter belandde in de linkerbovenhoek van KDO. Kickers’69 profiteerde dus wel van de wind in de rug en in korte tijd was keeper Jesper Oudshoorn twee keer kansloos. Vlak na de 0-2 kreeg Mathijs van Rijn de kans om een snelle aansluitingstreffer te maken, maar op vijf meter van het doel schoot hij tegen de keeper aan.

In de 60e minuut schakelde KDO over naar het offensievere 3-4-3 systeem en kwam Jim Klijn binnen de lijnen voor Erik Verbruggen. De druk op het doel van Kickers’69 nam hierdoor ook verder toe. De laatste man van de gasten moest in de 65e minuut aan de noodrem trekken toen hij omspeeld werd door Joeri Stange. Na een grove charge op de knie van Stange, mocht de nummer 3 met rood vertrekken. Met een man meer rook KDO haar kansen om puntenverlies deze middag te voorkomen. In de 74e minuut werd Bart Hoving in het zestienmetergebied in de rug geduwd met een strafschop tot gevolg. Rick Kruit, die bekend staat als koele kikker, ging achter de bal staan, maar zijn schot verdween op de linkerpaal. Vlak hierna werd invaller Jim Klijn onderuitgehaald, waar hij op dat moment niet tegenkon. Uit reactie hierop trapte hij na en moest hij terecht met rood het veld verlaten. Door het inbrengen van Nick Smits en Dennis Pappot probeerde KDO er nog een slotoffensief eruit te persen, maar helaas lukte dit niet. Na ruim negentig minuten spelen vond de verbaal sterke scheidsrechter het genoeg en floot af.

Door deze eerste nederlaag van 2017 kon KDO geen gebruikmaken van de overwinning van Rijnland op Alphen. Met nog zeven wedstrijden te gaan hebben de Kwakelaars nu drie punten voorsprong op Alphen en zes punten meer dan FC Aalsmeer. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen nummer dertien Warmunda om 14:00 uur op het programma. Hopelijk kan KDO in Warmond de zure nasmaak van vandaag wegspoelen en haar koppositie verstevigen.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Erik Verbruggen (60e Jim Klijn), Menno Lingeman (79e Nick Smits), Rick Kruit, Bart van der Tol, Mathijs van Rijn, Bart Hoving (79e Dennis Pappot) en Joeri Stange.

Tot slot wilt de selectie van KDO Gerard Helling en Henk Onderwater van harte feliciteren met hun benoeming tot ‘lid van verdienste van sv. KDO’. Meer dan terechte onderscheidingen voor twee rasechte KDO-ers, die hun waarde voor de club de afgelopen dertig jaar bewezen hebben!

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Met dertien punten uit vijf wedstrijden na de winterstop, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Kickers’69. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wonnen de Kwakelaars slechts met 1-2 en werd de ploeg uit Leimuiden een monsternederlaag bespaard. Met een prima gevoel werkte de ploeg van Raymond de Jong dan ook … Lees meer »