01 - Nooit Gedacht
Twirlteam Starlight behaalt 2 NK tickets

Twirlteam Starlight behaalt 2 NK tickets


Geplaatst op: 20 maart 2017

Zondag 19 maart had Twirlteam Starlight de eerste wedstrijd van het seizoen 2017. Nadat zij in december met twee teams op het Nederlands Kampioenschap een podium mochten beklimmen, beide op de tweede plek, was het in januari en februari weer tijd om nieuwe onderdelen in te studeren of de oude routines aan te passen.
Starlight opgericht in 2013, door de huidige gediplomeerde docent Sandra Verseput als onderdeel van muziekvereniging KnA, maakt hele grote sprongen zowel op niveau als aantal leden en onderdelen. Wendy Teiwes ging voor het eerst op met het onderdeel 2 baton. Bij dit onderdeel heb je verplichte muziek en sta je op 1 plek waar je zoveel mogelijk technieken laat zien met maar liefst 2 batons (stokken). Hanna Kiefte & Lotte Bazuin en Yade van de Ruit & Lishan Yewodianeh deden voor het eerst duo. Zij kwamen uit in de introductie klasse. In deze klasse wordt er door de jury bepaald in welke niveau klasse je de volgende wedstrijd uit komt. Deze 3 routines werden beoordeeld voor een Novice klasse. De wedstrijd leverde maar liefst 14 medailles op! Deze waren onder andere voor Caithlinn Acda, Senna Bazuin en Lieke Maarseveen. Solisten moeten twee maal plaatsingspunten behalen voor zij naar de voorronde van het Nederlands Kampioenschap mogen. Lotte Tolenaars heeft op deze eerste wedstrijd  één keer plaatsingspunten behaald met het onderdeel 2 baton. Ilse Teiwes verdiende met haar routine promotie in het onderdeel super X strut.

 

Dan hebben we ook nog onze jongste dames die hun kunsten individueel in kids twirl mochten vertonen waarbij Alisha Koppenol, Jennifer van der Jagt en Lotte Bazuin een medaille in de wacht sleepte. Mischa Oosterbaan, Sanne van der Hoort en Mette Fiesler deden voor de eerste keer mee met dit onderdeel en behaalde al hele mooie punten. De zeven jongste dames (van 5 tot 9 jaar) vormen samen sinds oktober een nieuw team. Team 5 alweer. Bij een nieuw team hoort een nieuwe routine en nieuwe pakjes. Zij hebben een routine op prinsessenmuziek dus moeten natuurlijk ook aangekleed worden als echte prinsesjes met bijpassend kroontjes. Zij behaalden een eerste plek op het podium. Team 2 deed op deze wedstrijd voor de laatste keer de routine Famous. Deze routine hebben we lang gedaan. We begonnen in 2014 met wedstrijden met dit team als een smallteam dit groeide uit naar een large team en behaalden een tweede plek op het NK 2016. Team 2 is dit jaar junior geworden en een leeftijdsklasse omhoog maakt het toch altijd moeilijker. Zij zetten een mooie strakke en zeer synchrone routine neer en behaalde hiermee een NK TICKET. Op 2 april organiseert Starlight een eigen wedstrijd in Naaldwijk en team 2 zal hier een nieuwe routine laten zien. Team 3 was het laatste optreden van de dag. Het ging een beetje rommelig en hebben nog een aantal verbeterpunten maar de jury vond dit een ruim voldoende en ook team 3 behaalde een NK TICKET. Starlight is erg aan het groeien en op eerste wedstrijden wordt er niet senl een NK TICKET behaald. Toch heeft Starlight het gepresteerd en daar wordt hard voor getraind op woensdag in het KNA gebouw. De lessen starten om half 5. Wil je ook een keertje komen kijken of misschien wel zelf mee doen? bekijk dan eens onze website voor meer informatie. www.starlight-uithoorn.jouwweb.nl

Laatst bewerkt op: 20 maart 2017 10:11

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Twirlteam Starlight behaalt 2 NK tickets

Zondag 19 maart had Twirlteam Starlight de eerste wedstrijd van het seizoen 2017. Nadat zij in december met twee teams op het Nederlands Kampioenschap een podium mochten beklimmen, beide op de tweede plek, was het in januari en februari weer tijd om nieuwe onderdelen in te studeren of de oude … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: