001 - Escaperoom aglemeen
Gezonde traktatie voor alle 416 leerkrachten in Aalsmeer

Gezonde traktatie voor alle 416 leerkrachten in Aalsmeer


Geplaatst op: 20 maart 2017

Bij de nationale Dag van de Leerplicht is het in Aalsmeer traditie om de leerkrachten als dank voor hun inzet te trakteren. In het kader van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) kregen de leerkrachten een gezonde traktatie.

 

 

Tijdens de Dag van de Leerplicht wordt er stilgestaan bij het recht op onderwijs. Het doel is om de leerplicht onder de aandacht te brengen bij leerlingen, ouders, scholen en andere betrokkenen. In Nederland is het recht op onderwijs goed geregeld, toch is er soms schooluitval.  Door tijdens de Dag van de Leerplicht meer bewustzijn te creëren en kinderen en jongeren te stimuleren door te zetten, willen we uiteindelijk schooluitval terugdringen.

 

De gemeente wil door de traktatie haar waardering laten blijken voor alle leerkrachten. Dit jaar bracht Wethouder onderwijs Gertjan van der Hoeven persoonlijk de traktatie naar OBS de Zuidooster en werd daar ontvangen door directeur Mark van Leeuwen en juf Leonie.
Vorig jaar viel de gezonde JOGGtraktatie al goed in de smaak vandaar dat dit jaar weer gekozen is voor een vers bakje fruit. Als JOGG gemeente heeft Aalsmeer van de preventie van overgewicht bij jongeren in het gezondheidsbeleid een speerpunt gemaakt. De gemeente wil uitdragen dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is. Als dit beleid wordt uitgedragen onder kinderen en jongeren moet dat uiteraard ook onder volwassenen.

 

Op de Dag van de Leerplicht wil de gemeente ook de samenwerking benadrukken met het onderwijs om er voor te zorgen dat elk kind in Aalsmeer goed en passend onderwijs krijgt. Daarbij is het streven dat ieder kind de kans krijgt om zonder achterstanden aan de basisschool te beginnen. Bovendien wil de gemeente dat jongeren, in Aalsmeer of de omringende gemeenten, voortgezet onderwijs volgen op hun niveau waarbij ze minimaal een startkwalificatie halen.

Belangrijk voor het behalen van deze doelen is dat kinderen en jongeren zo min mogelijk verzuimen. Samen met kinderen, ouders, onderwijs en de leerplichtambtenaar probeert de gemeente dat te realiseren.

 

Fotobijschrift: Wethouder Gertjan van der Hoeven bezorgt de traktatie bij directeur Mark van Leeuwen van OBS De Zuidooster. Juf Leonie, die die dag met zwangerschapsverlof ging, krijgt een bos bloemen.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gezonde traktatie voor alle 416 leerkrachten in Aalsmeer

Bij de nationale Dag van de Leerplicht is het in Aalsmeer traditie om de leerkrachten als dank voor hun inzet te trakteren. In het kader van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) kregen de leerkrachten een gezonde traktatie.     Tijdens de Dag van de Leerplicht wordt er stilgestaan bij het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: