01 - Nooit Gedacht

Kim Hoorweg bezorgt publiek kippenvel in De Meijert


Geplaatst op: 5 maart 2012

Ondanks dat nog veel mensen op vakantie waren, was de grote zaal van De Meijert in Mijdrecht vrijdagavond gezellig gevuld met kunst- en cultuurliefhebbers uit de wijde regio. Onder hen bevonden zich mensen die nieuwsgierig waren naar de negentienjarige sensatie Kim Hoorweg, maar ook een aantal fans vanaf het eerste uur. "Ik volg haar al vanaf dat ze dertien is", vertelt een vrouw enthousiast aan haar buur, terwijl de zaal zich aan het vullen is. Ze heeft al vroeg een plaatsje op de eerste rij weten te bemachtigen en zit vol spanning te wachten op wat komen gaat. Op het tafeltje voor haar staat een fles rosé die ze met haar vriendinnen nog voor de voorstelling alvast heeft aangebroken. Haar vriendinnen knikken instemmend met haar mee. Ook zij weten hoe goed Kim Hoorweg is.

Nadat eerst de zes Houdini's de zaal opwarmden met een vrije jazzimpressie, verschijnt dan eindelijk Kim Hoorweg ten tonele. Ze lijkt erg jong naast de rijpe muzikanten die haar begeleiding vormen. Het publiek reageert hierdoor een beetje aarzelend met een beleefd applaus, maar vanaf het moment dat ze begint te zingen gaat er een rilling door de zaal. Kim Hoorweg overdondert haar publiek met een loepzuivere stem, haar timing en bereik. Zo nu en dan neemt ze het woord en vertelt ze hoe haar vader, pianist Erik Hoorweg, de jazzklassiekers eigenhandig naar arrangementen heeft omgezet. Ondertussen staan de twee trompettisten en de saxofonist naast haar tot grote hilariteit van het publiek voortdurend te klieren. Ze vertelt hoe ze samen naar Parijs gingen voor haar nieuwste nummer, wat jazzlegende Peggy Lee voor haar betekent en hoe ze in New York heeft geleerd die nummers naar eigen improvisatie te vertolken.
Niet alleen het alom bekende "Fever" brengt ze in een nieuw jasje, maar ook "Summertime" en "Lady Be Good" zingt ze in een frisse setting. Het oogst grote bewondering in de zaal. De liefde voor muziek spat in warme klanken van het podium en de muzikanten genieten zichtbaar van wat ze aan het creëren zijn. Een aantal jongeren heeft bij de swingende klanken moeite om op de stoel te blijven zitten en wipt ritmisch van de ene bil op de andere. Ook bij anderen bewegen de voeten enthousiast op de maat mee, want bij deze muziek zou eigenlijk gedanst moeten worden. Het applaus na afloop is dan ook overweldigend en houdt in een staande ovatie lang aan.

"Ik heb er nog kippenvel van", vertelt een vrouw aan haar man, terwijl ze samen naar de signeertafel lopen waar Kim zojuist heeft plaatsgenomen naast haar moeder en manager Simone Brinkman. Ze kopen de nieuwste cd, maar niet eerder dan dat ze nog even persoonlijk bedanken voor de fantastische avond. Om hen heen wachten meer mensen om hetzelfde te kunnen doen. Zonder uitzondering heeft iedereen genoten van de muzikale traktatie die Kim Hoorweg & The Houdini's heet.

De volgende avond van Stichting Cultura vindt plaats op vrijdag 23 maart, wederom in De Meijert van Mijdrecht. Dan vertolken acteur Frans van Deursen en het Pavadita Tango String Quartet hun voorstelling "Anibal en Astor", waarin zij u meenemen naar het bruisende nachtleven van Buenos Aires. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.cultura-drv.nl, boekhandel Mondria in Mijdrecht, drogisterij De Bree te Vinkeveen en De Meijert van Mijdrecht en kosten elf euro.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kim Hoorweg bezorgt publiek kippenvel in De Meijert

Ondanks dat nog veel mensen op vakantie waren, was de grote zaal van De Meijert in Mijdrecht vrijdagavond gezellig gevuld met kunst- en cultuurliefhebbers uit de wijde regio. Onder hen bevonden zich mensen die nieuwsgierig waren naar de negentienjarige sensatie Kim Hoorweg, maar ook een aantal fans vanaf het eerste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: