001 -Brouwer Transport
Geslaagde open dag Daltonschool De Windroos

Geslaagde open dag Daltonschool De Windroos


Geplaatst op: 22 maart 2017

Vorige week was op basisschool de Windroos in Mijdrecht te zien wat Dalton-onderwijs betekent. Kinderen uit groep 7 en 8 gaven enthousiast uitleg over hun eigen school aan potentiele leerlingen en hun ouders, buurtbewoners en andere belangstellenden.

 

Het is kenmerkend dat oudere leerlingen van de Windroos op deze manier mensen rondleiden. Dalton-onderwijs hecht veel waarde aan samenwerken, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Allerlei vormen van samenwerken zijn door leerlingen bedacht en gedemonstreerd op de open dag. Door samen te werken ontdek je wie je bent en welke talenten je bezit. Door samen te werken leer je waarin een ander je kan aanvullen, je leert een team te worden en om samen tot de beste prestaties te komen.

 

Kinderen leren verantwoordelijk te zijn voor de uitvoering van hun eigen taken. Dat is een stukje vrijheid, waar leerlingen op de Windroos mee om leren gaan. Werk wordt zelfstandig en in groepjes gedaan, waarbij anderen en de leerkracht worden geraadpleegd als een kind er even niet uitkomt. Er wordt door de leerkracht terug gekeken en besproken hoe de taak is aangepakt en of het beoogde doel wordt bereikt. Dat leert kinderen na te denken over hun eigen werkwijze en effectiviteit. Een kind dat geprikkeld wordt hierover na te denken, leert continu over zichzelf, het werk en de omgeving. Dit stelt hem of haar beter in staat om te ontdekken wat belangrijk is en om effectief te worden. Het kind groeit, wordt vindingrijker en leert te genieten van zichzelf, anderen en hetgeen hij presteert.

 

Wethouder Alberta Schuurs van Onderwijs was één van de belangstellenden, en ook buurtbewoners waren uitgenodigd. Sommigen van hen wonen al jaren in de buurt, maar hadden nooit de binnenkant van het schoolgebouw gezien. Zij gingen met de directie in gesprek over de toegenomen verkeersdrukte en lieten zich informeren over het Dalton-onderwijs.

 

Als u niet in de gelegenheid was om de open dag te bezoeken en geïnteresseerd bent in Daltononderwijs, dan kunt u contact opnemen met Paulien Burgering (directie@dewindroosmijdrecht.nl,  0297-256393).


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geslaagde open dag Daltonschool De Windroos

Vorige week was op basisschool de Windroos in Mijdrecht te zien wat Dalton-onderwijs betekent. Kinderen uit groep 7 en 8 gaven enthousiast uitleg over hun eigen school aan potentiele leerlingen en hun ouders, buurtbewoners en andere belangstellenden.   Het is kenmerkend dat oudere leerlingen van de Windroos op deze manier … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: