001- Uithoorn

550 kinderen nemen het groen onder handen tijdens Boomfeestdag


Geplaatst op: 22 maart 2017

Ruim 550 Rondeveense schoolkinderen zijn deze en komende week actief in het groen in verband met de Nationale Boomfeestdag. Ook wordt op een aantal plaatsen zwerfvuil opgeruimd. Gezien het grote aantal leerlingen zijn de activiteiten over verschillende dagen verspreid. Leerlingen in Abcoude gingen woensdag 15 maart al aan de slag.

Nationale Boomfeestdag wordt dit jaar op 22 maart gevierd. Doorgaans planten kinderen dan jonge boompjes, maar daarvoor is op dit moment niet genoeg plantwerk. Daarom is ervoor gekozen om kinderen te laten meehelpen aan de instandhouding van het groen. Voordat de schoolkinderen aan de slag gaan, wordt met hen besproken waarom ze gaan knotten en snoeien. Zo worden ze zich bewust van de noodzaak van groenonderhoud.

Omdat op 22 maart de leerlingen van de basisscholen in Abcoude en Baambrugge deelnemen aan ‘Wandelen voor water’, is in overleg met de scholen besloten om deze week al aan de slag te gaan. De leerlingen van basisschool Ichthus gaan 15 maart planten en knotten in de IJsvogelbuurt.  Vanaf 9.30 uur planten de leerlingen van de Paulusschool en CNS Abcoude bomen en struikjes bij het nieuwe trapveldje aan de Dedelstraat. Hierbij is gemeentesecretaris Lilian Schreurs aanwezig. De leerlingen van de groepen 7 van alle scholen in Abcoude ruimen tussen 13 en 17 maart zwerfafval op in hun wijk. De actie krijgt een vervolg rond de herfstvakantie. In Abcoude wordt dan opnieuw door leerlingen van groep 7 zwerfvuil opgeruimd en de leerlingen van de Piusschool en OBS Piet Mondriaan planten dan bollen.

Ook collegeleden gaan snoeien

Op 22 en 23 maart gaan leerlingen De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis aan de slag. Ook leden van het college van B en W zijn hierbij aanwezig. Op woensdag 22 maart geeft wethouder David Moolenburgh om 8.45 uur de aftrap voor Boomfeestdag bij het dijkje in Hofland noord in Mijdrecht. Om 9.00 uur geeft burgemeester Maarten Divendal het startsignaal voor het knotten van bomen langs de Trasmolen in Mijdrecht. En op hetzelfde tijdstip is wethouder Anco Goldhoorn te vinden in het Zwanenpark om samen met groep 7 van basisschool de Pijlstaart te snoeien.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

550 kinderen nemen het groen onder handen tijdens Boomfeestdag

Ruim 550 Rondeveense schoolkinderen zijn deze en komende week actief in het groen in verband met de Nationale Boomfeestdag. Ook wordt op een aantal plaatsen zwerfvuil opgeruimd. Gezien het grote aantal leerlingen zijn de activiteiten over verschillende dagen verspreid. Leerlingen in Abcoude gingen woensdag 15 maart al aan de slag. Nationale … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: