0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec
Groene Pluim voor groene ondernemer Vinkeveen

Groene Pluim voor groene ondernemer Vinkeveen


Geplaatst op: 23 maart 2017

Voorafgaand aan de jaarvergadering van de Vereniging voor milieu- en natuurbescherming De Groene Venen op 21 maart jl. reikte voorzitter Korthals de Groene Pluim uit aan de Vinkeveense recreatie ondernemer Hans van Vliet.

De Groene Pluim wordt  jaarlijks (indien er een geschikte kandidaat is) uitgereikt aan iemand die zich op buitengewone wijze heeft ingezet voor natuurbescherming en/of natuurbehoud. Hans van Vliet, eigenaar en beheerder van heel veel voormalige legakkers in de Vinkeveense Plassen, verhuurt deze aan recreanten en onderhoudt ze op een uitermate natuurvriendelijke manier. Talloze wilgentakkenbossen, vaak ook zelf nog gekweekt, vinden hun weg naar de bedreigde oevers van zijn eilandjes. Dit zware en niet altijd dankbare werk, na verloop van tijd hebben wind en water zijn werk weer teniet gedaan, doet hij nu al 60 jaar. Dagelijks is hij op het water te vinden en geniet hij van alle facetten van de plassen: het steeds veranderende licht op het water, de vele vogels, de rijke plantenwereld, maar vooral de rust om hem heen maken dat hij dit werk nog steeds prachtig vindt.

Het zware onderhoudswerk en zijn leeftijd  (76) nopen hem wel om het wat rustiger aan te doen en een deel van het onderhoudswerk uit te besteden. Gelukkig was De Groene Venen nog op tijd om Hans, voordat hij van zijn “pensioen” gaat genieten, als blijk van onze waardering de Groene Pluim uit te reiken. Het toeval wil dat juist nu het onderhoud aan de legakkers zo prominent op de agenda staat van gemeente, recreatieschap en natuurbeschermers. Verkoop van die legakkers aan particulieren is niet de oplossing, omdat het beheer op de lange termijn daardoor nooit gewaarborgd wordt. Hans van Vliet heeft laten zien dat beheer van ons mooie cultuurlandschap van legakkers een zaak is van de lange adem en voortdurende inzet. Als het daaraan ontbreekt zijn vele eilandjes ten dode opgeschreven.    


Laatst bewerkt op: 23 maart 2017 09:47

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Groene Pluim voor groene ondernemer Vinkeveen

Voorafgaand aan de jaarvergadering van de Vereniging voor milieu- en natuurbescherming De Groene Venen op 21 maart jl. reikte voorzitter Korthals de Groene Pluim uit aan de Vinkeveense recreatie ondernemer Hans van Vliet. De Groene Pluim wordt  jaarlijks (indien er een geschikte kandidaat is) uitgereikt aan iemand die zich op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: