001 - Escaperoom aglemeen
Boomfeestdag in Aalsmeer een succes

Boomfeestdag in Aalsmeer een succes


Geplaatst op: 23 maart 2017

Op woensdag 22 maart was de 60-jarige Nationale Boomfeestdag gevierd. Jaarlijks planten kinderen die dag gemiddeld 200.000 bomen. Wethouder Ad Verburg (Groenbeheer) plantte samen met 26 leerlingen van groep 6 van basisschool “De Hoeksteen”. Wethouder Verburg gaf in zijn toespraak aan: “Het samen planten is heel toepasselijk, want het thema dit jaar was Bomen verbinden. In het Seringenpark werden drie Trompetbomen, één Moerascipres en één Honingboom geplant. Daardoor wordt het Seringenpark, dat ook 60 jaar bestaat, nog mooier en groener.”

 

De kinderen waren heel enthousiast en renden naar de scheppen en bomen die klaar stonden. Ook werd nog een herinneringspaal, met daarop dat de boomfeestdag 60 jaar bestaat, in de grond gezet.

 

Wethouder Verburg: “Stichting Boomfeestdag heeft het college van B en W gevraagd de intentie uit te spreken zoveel mogelijk kinderen tijdens hun basisschooltijd een eigen boom te laten planten. Wij spreken graag de intentie uit om kinderen vóór hun 12e jaar gezamenlijk zoveel mogelijk natuur- en plantervaringen te laten opdoen. Met onze Natuur- en Milieu-educatie en de kennis die we delen zijn we goed op weg. Wat ik ook leuk vind aan deze Boomfeestdag, is dat “De Hoeksteen” rondom de dag zoveel aandacht besteed aan het onderwerp Natuur en Milieu. De leerlingen hadden allemaal een presentatie over bomen gemaakt. En een aantal leerlingen had zelfs een Boomfeest Rap gemaakt.”

 

Na het planten gingen de kinderen weer terug naar de school en kregen ze allemaal een klein plantenkasje.

 

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Boomfeestdag in Aalsmeer een succes

Op woensdag 22 maart was de 60-jarige Nationale Boomfeestdag gevierd. Jaarlijks planten kinderen die dag gemiddeld 200.000 bomen. Wethouder Ad Verburg (Groenbeheer) plantte samen met 26 leerlingen van groep 6 van basisschool “De Hoeksteen”. Wethouder Verburg gaf in zijn toespraak aan: “Het samen planten is heel toepasselijk, want het thema … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: