001 - Homan Zonnepanelen
Alberta Schuurs bezoekt Pijlstaartschool op Dag van de Leerplicht

Alberta Schuurs bezoekt Pijlstaartschool op Dag van de Leerplicht


Geplaatst op: 20 maart 2017

Wethouder Alberta Schuurs bezocht donderdag 16 maart de Pijlstaartschool in Vinkeveen. Aanleiding voor het bezoek samen met de leerplichtambtenaren was de Dag van de Leerplicht. Deze dag stond in het teken van het recht op onderwijs en het behalen van een diploma.

Via een leerzame quiz kregen de leerlingen uit groep 8 inzicht in de afspraken die in Nederland zijn gemaakt over het naar school gaan. In de quiz werd gevraagd of de klas vrij krijgt wanneer de leerkracht ziek is, of een leerling een dag vrij krijgt voor de verjaardag van haar oma en of de leerplicht eindigt met 16 jaar. De winnaar van de quiz ontving een VVV-cadeaubon en de rest van de klas ontving een aardigheidje. Wethouder Alberta Schuurs: “De klas was enthousiast en heeft leuk meegedaan met de quiz. De Dag van de Leerplicht is er om extra aandacht te geven aan het belang van onderwijs en bewustzijn te creëren over leerplicht. De leerplicht is eigenlijk een leerrecht; jongeren hebben het recht om naar school te gaan en onderwijs te volgen. Na het volgen van een opleiding hebben jongeren met een diploma op zak veel betere kansen op een goede en leuke baan.”

 

In de leerplichtwet is afgesproken dat jongeren het recht hebben om naar school te gaan en onderwijs te volgen. De leerplichtambtenaren van de gemeente werken samen met scholen om schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten tegen te gaan. In de regio Utrecht Noordwest werken de gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht en Woerden samen via het Regionaal Bureau Leerplicht (hierna: RBL). Op aangeven van school, ouders of een jongere zelf kan vanuit het RBL advies en hulp worden geboden bij problemen rondom het al dan niet volgen van onderwijs.


Laatst bewerkt op: 24 maart 2017 10:56

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Alberta Schuurs bezoekt Pijlstaartschool op Dag van de Leerplicht

Wethouder Alberta Schuurs bezocht donderdag 16 maart de Pijlstaartschool in Vinkeveen. Aanleiding voor het bezoek samen met de leerplichtambtenaren was de Dag van de Leerplicht. Deze dag stond in het teken van het recht op onderwijs en het behalen van een diploma. Via een leerzame quiz kregen de leerlingen uit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: