02 - Senior  sportief actief 2e week
Uithoorn werkt samen met Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds

Uithoorn werkt samen met Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds


Geplaatst op: 24 maart 2017

De gemeente Uithoorn werkt vanaf 2017 samen met het Jeugdsport- en het Jeugdcultuurfonds Noord-Holland. Op deze manier wil het college van Uithoorn stimuleren dat meer kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen gaan sporten, muziek maken of toneelspelen. De gemeente Uithoorn draagt jaarlijks 100.000 euro bij aan de fondsen.

Waar zijn Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds voor?

Het Jeugdsport- en het Jeugdcultuurfonds bieden een praktische oplossing voor kinderen uit gezinnen die van een minimuminkomen moeten rondkomen. Daar is vaak geen of te weinig geld om te sporten of mee te doen aan culturele activiteiten zoals muziek en toneel. Jaarlijks dragen de fondsen bij aan sport of cultuur. Deze bijdrage kan worden gebruikt voor contributie/lesgeld, sportkleding, maar ook bijvoorbeeld voor zwemles voor het A + B diploma. Het Jeugdsport- en het Jeugdcultuurfonds betalen het geld direct aan de sportvereniging, de sportwinkel of de culturele organisatie. Ouders en verzorgers hoeven het geld dus niet voor te schieten.

Donatie Rabobank Foundation

Donderdag 23 maart ondertekenden wethouder Marvin Polak, namens de gemeente Uithoorn en bestuurslid Duco Wildeboer namens het Jeugdsport- en het Jeugdcultuurfonds Noord-Holland de samenwerkingsovereenkomsten. Tijdens de feestelijke kick off in Dans- en Partycentrum Colijn overhandigde Ron Leegwater van Rabobank Regio Schiphol namens de Rabobank Foundation twee cheques van € 2.500,- , een aan het Jeugdsportfonds Noord-Holland en een aan het Jeugdcultuurfonds Noord-Holland. Dit geld wordt ingezet voor kinderen uit Uithoorn. Wethouder Polak: “De samenwerking met het Jeugdsportfonds- en Jeugdcultuurfonds sluit goed aan op onze wens om zoveel mogelijk kinderen in Uithoorn te laten sporten of een instrument te laten spelen. Als gemeente investeren we bijvoorbeeld veel in breedtesport, omdat we bewegen, maar juist ook contacten met vrienden en vriendinnen belangrijk vinden. Door de samenwerking met deze twee fondsen kunnen we meer kinderen die kans bieden. Ik ben blij dat ook de Rabobank

Laatst bewerkt op: 25 maart 2017 20:46

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uithoorn werkt samen met Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds

De gemeente Uithoorn werkt vanaf 2017 samen met het Jeugdsport- en het Jeugdcultuurfonds Noord-Holland. Op deze manier wil het college van Uithoorn stimuleren dat meer kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen gaan sporten, muziek maken of toneelspelen. De gemeente Uithoorn draagt jaarlijks 100.000 euro bij aan de fondsen. Waar zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: