001 -Brouwer Transport
Grote Rekendag op de Vuurvogel

Grote Rekendag op de Vuurvogel


Geplaatst op: 24 maart 2017

Woensdag 22 maart stond op basisschool de Vuurvogel in het teken van rekenen; het was de landelijke grote rekendag!
De dag begon op het schoolplein waar alle Vuurvogels met hun gele t-shirt en hun huisnummer op een papiertje klaar stonden voor de grote opening. Als eerste werden de kinderen met deze huisnummers verdeeld in twee rijen, even en oneven. In deze rijen moesten de kinderen van klein naar groot gaan staan. Wat konden de kinderen elkaar goed helpen! Toen iedereen stond was het tijd voor het grote rekenraadsel waardoor de rekendoos opengemaakt kon worden. Een som met het huisnummer van de school!
Gelukkig was het antwoord goed en kon de dag met het doorknippen van het lintje officieel geopend worden.
Na de opening gingen alle kinderen naar hun eigen klas, waar voor elke klas ook een rekendoos klaar stond. De kinderen van de kleutergroepen hebben gerekend met hun eigen lijf en in groep 3 en 4 waren overal getallen te vinden. Maak een vierkant met domino-stenen, vingertwisten, probeer 20 te gooien met pittenzakken… Wat een feest en wat een plezier! De groepen 5 en 6 hebben vakantiehuisjes ontworpen, eerst op papier en daarna op het plein met stoepkrijt. Voor de groepen 7 en 8 was de opdracht nog een stukje moeilijker, hun taak was het om een heus vakantiepark te ontwerpen! Pfff daar komt wel veel bij kijken hoor! De kinderen, leerkrachten en hulpouders hebben ontzettend veel plezier gehad en kijken er naar uit om volgend jaar weer aan dit evenement mee te doen!


Laatst bewerkt op: 24 maart 2017 11:00

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Grote Rekendag op de Vuurvogel

Woensdag 22 maart stond op basisschool de Vuurvogel in het teken van rekenen; het was de landelijke grote rekendag! De dag begon op het schoolplein waar alle Vuurvogels met hun gele t-shirt en hun huisnummer op een papiertje klaar stonden voor de grote opening. Als eerste werden de kinderen met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: