001 -Brouwer Transport
Ooievaarspaar betrekt nieuw nest in Abcoude

Ooievaarspaar betrekt nieuw nest in Abcoude


Geplaatst op: 25 maart 2017

Een leuke verrassing voor Vereniging Spaar het Gein. Nog geen vier weken nadat deze natuurwerkgroep een paalnest voor ooievaars aan de Liniedijk plaatste, lijkt een ooievaarskoppel op deze plek te gaan nestelen.

Ideale plek

Omdat er in het verleden in deze buurt ook een ooievaarsnest stond, besloot Vereniging Spaar het Gein zich in te zetten voor een nieuw exemplaar. Samen met een deskundige op het gebied van ooievaars en een vertegenwoordiger van de gemeente De Ronde Venen heeft de vereniging de meeste ideale plek voor een ooievaarsnest bepaald. Natuurmonumenten stelde hiervoor de locatie beschikbaar.

Kieskeurig

Ooievaars zijn kieskeurige klanten als het gaat om huisvesting. Ze nestelen graag op hun geboortegrond en komen elk jaar weer terug naar dezelfde plek. Maar dan moet het nest wel voldoen aan een aantal criteria. Er moet voldoende voedsel te vinden in de weilanden en de ooievaars moeten vrij kunnen aanvliegen en wegvliegen vanaf de broedplek. Het lijkt erop dat het ooievaarspaar dit nest heeft goedgekeurd.Laatst bewerkt op: 27 maart 2017 14:57

Bron: Natuurmonumenten

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ooievaarspaar betrekt nieuw nest in Abcoude

Een leuke verrassing voor Vereniging Spaar het Gein. Nog geen vier weken nadat deze natuurwerkgroep een paalnest voor ooievaars aan de Liniedijk plaatste, lijkt een ooievaarskoppel op deze plek te gaan nestelen. Ideale plek Omdat er in het verleden in deze buurt ook een ooievaarsnest stond, besloot Vereniging Spaar het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: