02 - Senior  sportief actief 2e week
Leerlingenorkest KnA treedt op tijdens kick off jeugdcultuurfonds

Leerlingenorkest KnA treedt op tijdens kick off jeugdcultuurfonds


Geplaatst op: 25 maart 2017

Afgelopen donderdag vond de kick off van het samengaan van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds plaats in Dans en Partycentrum Colijn.

De gemeente Uithoorn is voor de aanpak van kinderarmoede de samenwerking aangegaan met het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds. Kinderen van ouders met (te) weinig financiële middelen kunnen een beroep doen op de fondsen voor een bijdrage.

Er was een mooi programma samengesteld waarin de muzikanten van het Leerlingenorkest van Muziekvereniging KnA ook een rol speelden. Deze kinderen tussen de 7 en 11 jaar, brachten een aantal dansnummers ten gehore o.l.v. van dirigent Gerhart Drijvers. Deze middag ondersteund door twee volwassenen vanwege de balans tussen de verschillende instrumenten.

Het Leerlingenorkest van KnA is in het afgelopen jaar behoorlijk gegroeid! Mede dankzij de samenwerking met de basisscholen, waarbij kinderen gedurende 3 maanden les krijgen van gediplomeerde muziekdocenten op het instrument van hun keuze, is het aantal jeugdige leerlingen bij KnA enorm toegenomen. Ze kunnen kiezen uit veel verschillende instrumenten; klarinet, hoorn, trompet, dwarsfluit, blokfluit, euphonium en saxofoon. De instrumenten worden beschikbaar gesteld door KnA. De kinderen volgen lessen bij de docenten en spelen daarnaast 1 keer per week mee in het Leerlingenorkest. Samen muziek maken is namelijk nog leuker dan alleen! Samen muziek maken verbindt en wist u dat kinderen die op jonge leeftijd muziek leren spelen en lezen zich op cognitief gebied verder ontwikkelen? Muziekvereniging KnA zet deze koers in ieder geval door; als het aan de muziekvereniging ligt leren alle kinderen op de basisscholen in Uithoorn een instrument bespelen. Al met al een zeer geslaagde middag dus. Wist u dat uw kind een proefles kan doen? Of bent u nieuwsgiering geworden naar het muziek maken voor jeugd? Kom dan eens langs bij de repetities van het leerlingenorkest op dinsdagavond om 18.30 uur. Op zondagmiddag 9 april is er ook een voorspeelmiddag. Een mooie manier om kennis te maken met de vereniging en haar aktiviteiten. Meer info KnA: www.kna-uithoorn.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leerlingenorkest KnA treedt op tijdens kick off jeugdcultuurfonds

Afgelopen donderdag vond de kick off van het samengaan van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds plaats in Dans en Partycentrum Colijn. De gemeente Uithoorn is voor de aanpak van kinderarmoede de samenwerking aangegaan met het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds. Kinderen van ouders met (te) weinig financiële middelen kunnen een beroep … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: