02 - Senior  sportief actief 2e week
Zakelijke overwinning koploper KDO in Warmond

Zakelijke overwinning koploper KDO in Warmond


Geplaatst op: 28 maart 2017

Op deze mooie voetbalmiddag is linksback Erik Verbruggen de enige afwezige i.v.m. een weekendje weg. Verder een geheel fitte selectie voor trainer Raymond de Jong die de zure nasmaak van vorige week weg wil poetsen met een mooi resultaat tegen laagvlieger Warmunda. 

 

Op het slecht bespeelbare veld in Warmond, voor de ogen van een prima opkomst uit De Kwakel, krijgt linksbuiten Joeri Stange al na 2 minuten een levensgrote kans op een snelle voorsprong. Rick Kruit maakt een overstapje, Joeri controleert de bal knap maar schiet dan van dichtbij over. 

In de 10e minuut volgt weer een overstapje van Rick Kruit na een pass van Nick Smits. Weer is het Joeri Stange die de bal ontvangt. Deze keer weet hij wel het net te vinden in de korte hoek. 0-1 voor KDO.  Drie minuten later is het weer Stange die gevaarlijk is op de vijandelijke helft van het veld. Na een goede actie wordt hij gevloerd in het zestienmetergebied. De scheidsrechter wijst direct naar de penaltystip. Bart van der Tol weet wel raad met deze kans en verzilverd hem knap, 0-2 voor KDO. 

Beide ploegen hebben moeite met het hobbelige en droge veld, waardoor veelvuldig de lange bal wordt gehanteerd. Na een half uur spelen is er weer een lange bal richting de Kwakelse voorhoede. De bal valt net achter de Warmondse verdediging en Rick Kruit weet de bal over de uitkomende keeper te koppen. Echter is zijn inzet te slap waardoor een verdediger de bal van de lijn kan halen. 

Met een 2-0 voorsprong wordt de rust gehaald op deze prachtige voetbalmiddag. 

 

De tweede helft zorgt voor weinig spektakel. Warmunda heeft de kracht niet om gevaarlijk te worden en KDO gelooft het wel. In de 60e minuut dan toch nog een gevaarlijk moment. Een strakke voorzet van invaller Max Wessels wordt verkeerd verwerkt door een verdediger en gaat bijna het Warmondse doel in. De keeper redt ternauwernood. De 0-3 valt dan toch nog na ruim een uur spelen. Een knappe hakbal van middenvelder Bart Hoving op spits Mathijs van Rijn. Mathijs schiet hard tegen de keeper, in de rebound is Bart van der Tol attent om de bal in het doel te werken.

In het resterende half uur weinig spektakel. Toch in de laatste minuut is er nog een 100% kans voor Joeri Stange, hij schiet helaas tegen de keeper waardoor de score blijft hangen op een zakelijke 0-3.

 

Een nuttige overwinning, ook omdat directe concurrent Alphen ook wist te winnen deze zondag.
Via deze weg willen wij alle meegereisde supporters uit De Kwakel bedanken voor de steun. Volgende week is Stompwijk ’92 aan de beurt aan de Vuurlijn. Ook dan hopen wij u weer te mogen verwelkomen langs de lijn.

 

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Nick Smits (53e Max Wessels), Timo Kas, Joris Kortenhorst, Mitchel Smits, Bart Hoving (79e Thomas Stevens), Bart van der Tol, Menno Lingeman, Joeri Stange, Mathijs van Rijn (75e Dennis Pappot) en Rick Kruit.  


Dit verslag is geschreven door: Sven Vlasman

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zakelijke overwinning koploper KDO in Warmond

Op deze mooie voetbalmiddag is linksback Erik Verbruggen de enige afwezige i.v.m. een weekendje weg. Verder een geheel fitte selectie voor trainer Raymond de Jong die de zure nasmaak van vorige week weg wil poetsen met een mooi resultaat tegen laagvlieger Warmunda.    Op het slecht bespeelbare veld in Warmond, voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: