01 - Nooit Gedacht
Lopers en fietsers gezocht voor Bevrijdingsvuurestafette 4 – 5 mei

Lopers en fietsers gezocht voor Bevrijdingsvuurestafette 4 – 5 mei


Geplaatst op: 28 maart 2017

Dit jaar organiseert Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer voor de derde keer de Bevrijdingsvuurestafette, een vast en spectaculair onderdeel van de viering van Bevrijdingsdag in de gemeente Aalsmeer. De estafettegroep die in de nacht van 4 op 5 mei aanstaande het bevrijdingsvuur ophaalt in Wageningen en hardlopend in estafettevorm naar Aalsmeer brengt, kan nog versterking gebruiken van enkele hardlopers en tourfietsers.

 

Het Bevrijdingsvuur is sinds 1948 het symbool voor leven in vrede en vrijheid. Elk jaar wordt dit vuur in de nacht van 4 op 5 mei ontstoken bij het historische Hotel de Wereld in Wageningen. De loopgroep Aalsmeer doet met honderden loopgroepen uit heel Nederland mee aan de indrukwekkende ceremonie en neemt vervolgens uit handen van de burgemeester van Wageningen het Bevrijdingsvuur voor Aalsmeer in ontvangst. Rond 2 uur in de nacht gaat de estafette van start: over een afstand van ca. 80 km brengen de lopers begeleid door fietsers het vuur naar ‘huis’. Dit jaar is de Bevrijdingsvuurceremonie in Kudelstaart.

 

Jos Molenaar is Bevrijdingsvuurestafetteloper van het eerste uur en doet dit jaar voor de derde keer mee. Jos: “De ceremonie in Wageningen maakt steeds weer diepe indruk op me en de estafette is een sportieve uitdaging van formaat en bijzonder gezellig. We lopen grotendeels s’nachts en om de 2 tot 5 km wisselen we. Wie niet loopt mag uitrusten in de luxe touringcar van Met & Co waar het heel gezellig is en het ons aan niets ontbreekt.”

Yael O’Callaghen doet dit jaar voor het eerst mee. “Mijn vriendin Daniëlle Jonker was er afgelopen jaar ook al bij en zij heeft mij enthousiast gemaakt”, zo Yael. “Ik loop graag met een doel en doe weleens aan een hardloopwedstrijdje mee, maar deze is bijzonder. Ik vind het heel speciaal om het Bevrijdingsvuur naar Kudelstaart te mogen lopen en op 5 mei met hopelijk vele mensen Bevrijdingsdag te vieren.“


Wil je het Aalsmeerse Bevrijdingsvuurestafetteteam versterken? We kunnen nog goed getrainde hardlopers gebruiken. Ook zoeken we nog één of twee tourfietsers die de lopers ’s nachts begeleiden en ervaring hebben met navigeren. Heb je interesse? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail met naam en mobiel nummer naar 4en5meiaalsmeer@gmail.com. Meer informatie en sfeerbeelden zijn te vinden op www.4en5meiaalsmeer.nl en op www.bevrijdingsvuurestafette.nl.

Laatst bewerkt op: 28 maart 2017 18:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lopers en fietsers gezocht voor Bevrijdingsvuurestafette 4 – 5 mei

Dit jaar organiseert Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer voor de derde keer de Bevrijdingsvuurestafette, een vast en spectaculair onderdeel van de viering van Bevrijdingsdag in de gemeente Aalsmeer. De estafettegroep die in de nacht van 4 op 5 mei aanstaande het bevrijdingsvuur ophaalt in Wageningen en hardlopend in estafettevorm … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: