Hertha JO10-1 bindt ook RKDES JO10-1 aan de zegekar

Geplaatst op: 29 maart 2017

Zonder coach Lars, maar met René en Toine langs de zijlijn begonnen de 9 jongens aan de wedstrijd. Direct vanaf de start liet RKDES weten dat Hertha aan de bak moest. RKDES was feller in de duels en wonnen de meeste ook. Bij Hertha ontbrak de echte overtuiging en felheid. Ondanks dat had Hertha wel het meeste balbezit en speelde ook goed rond maar tot echte kansen kwam het niet. Na wat speldenprikjes door Bram en Thiago was het uiteindelijk in de 8e minuut toch raak. Quin bereikt Bram vanuit een ingooi. Hij speelt zijn tegenstander uit en geeft de bal hard en laag voor. Kick komt inlopen en tikt de bal met het puntje van zijn teen achter de keeper. De 0-1 staat op het bord. Toch weet ook RKDES zijn kansjes mee te pikken. Vaak vanuit een standaard situatie. Een vrij trap wordt door Mike met een mooie duik naast de goal getikt. Halverwege de eerste helft stoomt Kick op recht op en speelt Thiago aan die in het midden staat. Hij speelt de bal direct door naar Bram die vrij voor de keeper komt. Door het slechte veld heeft Bram moeite de bal direct onder controle te krijgen waarna de verdedigers tijd hebben om de bal weg te schoppen. Vlak voor rust is het RKDES die een enorme kans krijgt. Hertha lijdt balverlies op het middenveld en hierdoor kan RKDES een snelle aanval opzetten. Uitblinker Mike zorgt er voor dat de bal niet in de goal verdwijnt.

Rust

De tweede helft heeft Hertha het beter voor elkaar. RKDES komt eigenlijk niet meer aan voetballen toe en weet geen enkele kans te creëren. Ondanks het betere veldspel lukt het Hertha niet dit overwicht in duidelijke cijfers uit te drukken. Mats neemt in de 4e minuut een prachtige vrije trap die door de sterke keeper van RKDES wordt gepakt. RKDES neemt snel over en denkt te kunnen counteren. Echter Julian heeft alles onder controle en zorgt halverwege het veld al dat RKDES de bal weer kwijt is. Na 9 minuten is het dan eindelijk weer raak. Wederom Kick is er snel bij en hij weet de bal bij een corner achter de keeper te binnen lopen. Het is 0-2 en gezien het veldoverwicht van Hertha lijkt de wedstrijd gespeeld. Julian, die mee is opgekomen naar voren, krijgt in de 12 minuut een grote kans. De keeper van RKDES is bij de les en heeft een prachtige redding waardoor een 3e goal helaas uitblijft. Ook Loek gaat zich bemoeien met de aanval. Via Thiago krijgt hij de bal. Hij neemt de bal vol op de wreef en de bal lijkt zo de kruising in te gaan. Echter weer is de uitstekende keeper van RKDES er op tijd bij om de bal weg te tikken. Met nog 5 minuten te gaan is het Raslen die vanaf links Kick probeert te bereiken. Dit lukt ook, maar de bal gaat recht op de keeper af.

De scheids fluit en de 0-2 overwinning is een feit. Hertha staan nu bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden. Over 2 weken (8 april)  is het Victoria (met 6 punten uit 3 wedstrijden) die op bezoek komt in Vinkeveen. Aanvang van de wedstrijd is 10.15 uur.

Bron: 0297.nl

Afgelopen zaterdag mocht Hertha JO10-1 afreizen naar Kudelstaart waar de plaatselijke RKDES de tegenstander was. Op een hobbelig veld met een lichte stuiterbal en lastige wind werd via een 0-1 ruststand na 50 minuten een 0-2 overwinning mee terug genomen naar Vinkeveen. Zonder coach Lars, maar met René en Toine … Lees meer »