001 - Homan Zonnepanelen

Subtropisch zwemparadijs op Mijdrechts Meijert-terrein


Geplaatst op: 30 maart 2017

Nog geen drie weken nadat de gemeente bekendmaakte dat het terrein rondom het voormalige partycentrum De Meijert in Mijdrecht opnieuw ontwikkeld wordt, treedt een projectontwikkelaar naar buiten met details over een toeristische trekpleister in de vorm van een gigantisch subtropisch zwembad en ‘Outdoor Experience Center’ met quadbaan, klimbos en paintball-gebied.

Het idee van een groot subtropisch zwemparadijs in een dorp als Mijdrecht klinkt megalomaan. Toch valt dat reuze mee, vertelt projectontwikkelaar Bart van Leeuwen. “Mijdrecht ligt centraal in het land en er is in de buurt weinig soortgelijks onder één dak te vinden. Hier kwam een prachtig terrein beschikbaar wat de gemeente wilde ontwikkelen.”
Toch blijft het gedurfd en is het iets wat we in deze tijd niet meer gewend zijn. Van Leeuwen betwist dat echter direct: “De economie trekt aan en mensen geven meer geld uit. Dit is hét moment. En hoe toffer het bad is, hoe meer mensen erop afkomen. We proberen mensen uit het hele land te trekken. Vandaar dat het zo groot wordt.”

Ontwerpen en bouwplannen

Het Mijdrechtse architectenbureau Studio 110 werd gekozen voor het uitwerken van de ontwerpen en bouwplannen. Inmiddels is eigenaar Roland Borst druk bezig met de eerste schetsen. “Het wordt heel mooi. Niet alleen van buiten, maar ook binnen. De baden zijn helemaal in thema. Denk aan rotsen, planten en allerlei decoraties. Geen witte tegels. Je waant je direct in de Cariben. En even verderop komt een lasergamegrot.” vertelt Borst enthousiast. “Ook in het parkje wordt gebouwd. Maar het zou zonde zijn om de natuur niet te behouden. We omarmen de mooie omgeving door een klimbos te bouwen en een gaaf veld voor paintballers te ontwerpen.”

Inzetten op echt vermaak

Dat er al een zwembad in Mijdrecht is hoeft volgens Van Leeuwen geen enkel probleem op te leveren. “Het Veenweidebad richt zich vooral op de sportkant en het verenigingsleven, waar wij echt inzetten op vermaak. Dat bijt elkaar echt niet. Mensen die het liefst baantjes trekken kunnen dat heel goed in het Veenweidebad. Als je meer zin hebt in veel glijbanen, een draaikolk, golfslagbad en bubbelbaden, dan kom je binnenkort bij ons aan je trekken.”
Voor architect Roland Borst is zo’n experience center ontwerpen wel even wat anders. “Normaal houden we ons bezig met woningen en kantoorpanden. Daar kunnen we al veel van onze creativiteit in kwijt, maar zo spectaculair als dit is natuurlijk helemaal geweldig!”

Ondanks dat Van Leeuwen zich op de landelijke markt richt, belooft hij een voordeeltje voor de lokale bevolking. “Inwoners uit De Ronde Venen krijgen straks twintig procent korting op de toegangsprijzen en tien procent op de horeca”
Laatst bewerkt op: 31 maart 2017 10:02

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Subtropisch zwemparadijs op Mijdrechts Meijert-terrein

Nog geen drie weken nadat de gemeente bekendmaakte dat het terrein rondom het voormalige partycentrum De Meijert in Mijdrecht opnieuw ontwikkeld wordt, treedt een projectontwikkelaar naar buiten met details over een toeristische trekpleister in de vorm van een gigantisch subtropisch zwembad en ‘Outdoor Experience Center’ met quadbaan, klimbos en paintball-gebied. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: