02 - Senior  sportief actief 2e week
Ontmoetingsochtend Rode Kruis Telefooncirkel

Ontmoetingsochtend Rode Kruis Telefooncirkel


Geplaatst op: 31 maart 2017

Een dagelijkse activiteit van het Rode Kruis De Ronde Venen is al tientallen jaren de Telefooncirkel. De deelnemers aan de Cirkel kennen elkaar slechts bij stem. Daarin is nu verandering gekomen. Woensdagochtend 29 maart zijn ze met elkaar, samen met de vrijwilligers die de Telefooncirkel begeleiden, uitgebreid koffie wezen drinken in De Lindenhof in De Hoef. Het is een uitermate gezellige kennismaking geworden en het is enorm leuk geweest elkaar nu eens persoonlijk te ontmoeten. De hele groep had een zeer geanimeerde ochtend, waarbij zelfs spontaan een gedicht werd voorgedragen door één van de deelnemers! Ter afsluiting van de kennismakingsochtend kregen alle deelnemers bloemen mee naar huis, aangeboden door kwekerij Van der Wilt Gerbera’s.

 

Het principe van de Telefooncirkel is dat de dienstdoende vrijwilliger ’s morgens de eerste deelnemer belt, die vervolgens de volgende belt en zo door tot de laatste deelnemer de vrijwilliger weer belt.

Het biedt alleenwonende ouderen dagelijks even een contact om de dag mee te beginnen en is natuurlijk ook een vorm van sociale controle. Een geruststelling voor henzelf, maar natuurlijk ook voor hun achterban.

Als er een calamiteit is bij één van de deelnemers dan treedt er een ander scenario in werking en komt de vrijwilliger in actie, terwijl de Cirkel gewoon weer doorgaat. De vrijwilliger neemt in de tussentijd contact op met één van de contactpersonen; de zogenaamde sleuteladressen. Gelukkig is dit zelden nodig.

 

Het bestaan van de Telefooncirkel wordt door de deelnemers zeer gewaardeerd en de vrijwilligers dragen er graag aan bij. Een vrijwilliger heeft op een vaste dag in de week dienst en dat een maand lang. De maand erop hebben ze geen dienst. Mocht u vrijwilliger willen worden, dat kan. Graag zelfs!

Wilt u deelnemer worden? Ook dat kan natuurlijk. Neem dan contact op met: stichtsweidegebied@rodekruis.nl of 0297-254231.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ontmoetingsochtend Rode Kruis Telefooncirkel

Een dagelijkse activiteit van het Rode Kruis De Ronde Venen is al tientallen jaren de Telefooncirkel. De deelnemers aan de Cirkel kennen elkaar slechts bij stem. Daarin is nu verandering gekomen. Woensdagochtend 29 maart zijn ze met elkaar, samen met de vrijwilligers die de Telefooncirkel begeleiden, uitgebreid koffie wezen drinken … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: