02 - Senior  sportief actief 2e week
Toekomstige woningbouw op Kootpark-Oost

Toekomstige woningbouw op Kootpark-Oost


Geplaatst op: 2 april 2017

Het college van burgemeester en wethouders wil meewerken aan een initiatief voor woningbouw op het Connexxionterrein in Kootpark-Oost. Het huidige bedrijventerrein is eerder in de structuurvisie aangewezen als woningbouwlocatie. De gemeente wil samen met de buurtbewoners, de projectontwikkelaar en overige eigenaren de visie voor het totale gebied van Kootpark-Oost verder uitwerken. Uitgangspunt daarin is gefaseerde woningbouw als zich daarvoor kansen aandienen.

Het gebied
Het gebied tussen het Burgemeester Kootpark, Zijdelweg, de Jacob Obrechtweg en de Koningin Máximalaan is op dit moment een bedrijventerrein. De gemeenteraad heeft in de structuurvisie (2011) vastgesteld dat het gebied een woongebied (Kootpark-Oost) wordt als die kans zich voordoet.

Onlangs heeft UBA Projectontwikkeling B.V. het Connexxionterrein en het gebouw van de Rabobank gekocht. Het Connexxionterrein om woningen op te bouwen, het kantoorgebouw wordt omgevormd tot appartementen.

Er zijn op dit moment alleen concrete plannen voor nieuwbouw voor het Connexxionterrein.  De woningen in en aan de randen van het gebied (Zijdelweg, Sportlaan en Jacob Obrechtweg) blijven staan, evenals de brandweerkazerne.

Participatie
Binnenkort ontvangen de buurtbewoners een uitnodiging voor een eerste bijeenkomst waarin de gemeente graag met hen in gesprek gaat over hun ideeën voor de uitwerking van de visie op het gebied. De gemeente geeft dan ook aan wat de uitgangspunten zijn waarbinnen de plannen ontwikkeld kunnen worden.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toekomstige woningbouw op Kootpark-Oost

Het college van burgemeester en wethouders wil meewerken aan een initiatief voor woningbouw op het Connexxionterrein in Kootpark-Oost. Het huidige bedrijventerrein is eerder in de structuurvisie aangewezen als woningbouwlocatie. De gemeente wil samen met de buurtbewoners, de projectontwikkelaar en overige eigenaren de visie voor het totale gebied van Kootpark-Oost verder … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: