Eenvoudige overwinning voor KDO 1 tegen matig Stompwijk

Geplaatst op: 2 april 2017

Na de nuttige driepunter van vorige week tegen Warmunda, speelde het eerste van KDO afgelopen zondag thuis tegen Stompwijk. In de heenwedstrijd op 30 oktober jl. wisten de Kwakelaars dankzij een 0-4 overwinning in Stompwijk de eerste periode te pakken. Trainer Raymond de Jong kon tegen de Stompwijkers beschikken over een nagenoeg complete selectie. Alleen Jim Klijn zat zijn één na laatste wedstrijd schorsing uit. elukkig kan hij tegen Alphen op 23 april a.s. wel spelen. Voorafgaand aan het duel wist KDO 2 met 2-1 te winnen van titelkandidaat ZSGO/WMS, mede dankzij een prachtig doelpunt van A-junior Thomas Stevens.

Onder zeer aangename weersomstandigheden was het van meet af aan duidelijk dat KDO de bovenliggende partij was voor het eigen publiek. Zo kregen de Kwakelaars in de beginfase diverse corners en was Mathijs van Rijn in de 10e minuut dichtbij een openingstreffer. Uiteindelijk was het
niet verwonderlijk dat het in de 15e minuut alsnog 1-0 voor KDO werd. Na een spraakmakende voorzet van linksback Mitchel Smits aan de rechterkant van het veld, werd de bal gemist door de Stompwijkse verdediging, waarna Mathijs van Rijn van dichtbij de 1-0 binnen wist te koppen.

Stompwijk, de nummer acht in de derde klasse A, wist in de 20e minuut het eerste gevaar te stichten. De alerte rechtsback Nick Smits blokte de bal echter op het juiste moment, waardoor het gevaar werd geweken. Smits liet zich tien minuten later opnieuw positief gelden. De bal werd uit een corner van Bart van der Tol doorgekopt door Mathijs van Rijn naar Nick Smits, waarna laatstgenoemde de bal van dichtbij kon binnenkoppen, 2-0. KDO profiteerde veelvuldig van de matige achterhoede van de bezoekers en spaarden de Stompwijkers geenszins in de eerste helft. In de 36e minuut wist Joris Kortenhorst met een prachtige pass Mathijs van Rijn achter de verdediging te bereiken. Van Rijn nam de bal op fantastische wijze mee met zijn borst mee en wist de bal langs de keeper te spelen, 3-0.
Met deze riante tussenstand werd even later de rust bereikt.

In de tweede helft gingen de Kwakelaars vrolijk verder en wisten Stompwijk veelvuldig op de pijnbank te leggen. In de 50e minuut had Bart Hoving een kans om de 4-0 te maken, maar zijn kopbal van dichtbij ging net over. Drie minuten later bekroonde Menno Lingeman een perfect uitgespeelde Kwakelse aanval met het vierde doelpunt van KDO. Mathijs van Rijn ontving de bal nabij het zestienmetergebied, behield het overzicht, zag Joeri Stange vrijstaan, die vervolgens Lingeman aanspeelde en laatstgenoemde haalde vernietigend uit, 4-0. Het enige wat Stompwijk kon doen was tegenhouden en gebruikte hier steeds meer overtredingen bij. Rick Kruit was het slachtoffer van een keiharde tackle van een Stompwijkse verdediger, die erg blij mocht zijn met zijn gele kaart. In de 73e minuut werd Mathijs van Rijn in de diepte weggestuurd, ging langs de keeper en had de 5-0 voor het inschieten. De sluitpost van Stompwijk besloot echter om Van Rijn neer te schoppen, waarna hij met een terechte rode kaart op zak mocht gaan douchen. De daaruit volgende strafschop, die werd genomen door Rick Kruit, werd echter gekeerd door een speler die het keepersshirt had aangetrokken. Tegen tien man kreeg KDO in het laatste kwartier legio kansen om een monsterscore neer te zetten, maar slechts eenmaal werd er nog gescoord. In de 82e minuut kopte Joris Kortenhorst namelijk uit een corner van Bart van der Tol de 5-0 tegen de touwen.

Tegen Stompwijk zijn de Kwakelaars geen moment in de problemen gekomen en de drie punten waren dan ook dik verdiend te noemen. Concurrenten Alphen (5-1 tegen Nic. Boys) en FC Aalsmeer (2-0 tegen Kickers’69) wisten beide ook te winnen. Hierdoor hebben er in deze speelronde geen
positiewisselingen plaatsgevonden in de top drie. Aankomende zondag speelt KDO om 14:00 uur in Leiden tegen nummer zes Rijnland. De wedstrijd begint om 14:00 uur op het sportpark De Morsch 2.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Nick Smits (62e Erik Verbruggen), Joris Kortenhorst, Timo Kas, Mitchel Smits, Menno Lingeman, Rick Kruit, Bart van der Tol, Mathijs van Rijn (86e Dennis Pappot), Bart Hoving en Joeri Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Na de nuttige driepunter van vorige week tegen Warmunda, speelde het eerste van KDO afgelopen zondag thuis tegen Stompwijk. In de heenwedstrijd op 30 oktober jl. wisten de Kwakelaars dankzij een 0-4 overwinning in Stompwijk de eerste periode te pakken. Trainer Raymond de Jong kon tegen de Stompwijkers beschikken over … Lees meer »