001 - Escaperoom aglemeen
Wensconcert muziekvereniging Viribus Unitis

Wensconcert muziekvereniging Viribus Unitis


Geplaatst op: 3 april 2017

Dorpscentrum de Willisstee was zaterdagavond gevuld met muziek. Onder leiding van dirigent Ruud Pletting werd het publiek getrakteerd op een grote verscheidenheid aan muziek. Via Facebook is gelegenheid geweest om te stemmen op een groot aantal werken die in het 90-jarig bestaan van de vereniging zijn gespeeld. Op die manier zijn de favoriete stukken van het publiek geselecteerd. Het zeer indrukwekkende Goodnight Sarajevo van componist Leon Vliex ontving de meeste stemmen en mocht zeker niet ontbreken. Het stuk is een aanklacht van de componist tegen de schendingen van de mensenrechten in de oorlog van het gehele voormalige Joegoslavië, maar is anno 2017 nog zeer actueel en staat symbool voor de ellende en al het leed van een oorlog.

Verder kon het publiek luisteren naar onder andere Out of Africa, Adiòs Nonino van Astor Piazzolla, Oregon en La Storia van Jacob de Haan en Mc. Arthur Park. Soliste Emeke Nagtegaal was te horen op bugel in het prachtige Sorry van Kyteman.

Twee jubilarissen Jenny Stoeckart en Ton Wassenburg, respectievelijk 50 en 40 jaar muzikant, werden in het zonnetje gezet. Ook nam het orkest met een staande ovatie afscheid van Hennie van Vliet, muzikant in hart en nieren. Meer dan zestig jaar is Hennie lid geweest van Viribus Unitis.

De avond werd afgesloten met de Spaanse klanken van Fandango. Een geslaagde avond, met dank aan onder andere Ron de Groot en het team van Dorpscentrum de Willisstee voor de gastvrije ontvangst en Auto Advies Vrieling voor sponsoring van de verlichting.

Komende maanden staan bij Viribus Unitis nog diverse optredens op het programma, met als hoogtepunt het lustrumconcert in samenwerking met Karin Bloemen op 25 november 2017 in de Willisstee. Kaarten voor dit concert kunt u nu al reserveren via mail@viribusunitis.nl of telefonisch via 0297-591468.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wensconcert muziekvereniging Viribus Unitis

Dorpscentrum de Willisstee was zaterdagavond gevuld met muziek. Onder leiding van dirigent Ruud Pletting werd het publiek getrakteerd op een grote verscheidenheid aan muziek. Via Facebook is gelegenheid geweest om te stemmen op een groot aantal werken die in het 90-jarig bestaan van de vereniging zijn gespeeld. Op die manier … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: