Atalante blijft aan winnende hand

Geplaatst op: 3 april 2017

Nog 3 punten uit de 3 resterende wedstrijden heeft Atalante heren 1 nodig om de de tweede plek in de eerste klasse veilig te stellen en daarmee het recht op het spelen van p/d-wedstrijden. Atalante pakte 7 punten uit de laatste twee wedstrijden, terwijl de inmiddels op 13 punten achterstaande ‘concurrentie’ ook punten verspeelde.

Maar makkelijk gaat het allemaal niet de laatste tijd. Tegen de nummer voorlaatst VV Amsterdam nam Atalante vorige week in eigen huis een 3-0 voorsprong maar kon het, ondanks een 19-17 voorspong in de laatste set, de volle winst niet binnen halen, 23-25 en daarmee een 3-1 overwinning, of eigenlijk een punt verlies.

Afgelopen woensdag was het in Baarn tegen de nummer vier van onder Touché een heel ander scenario. In de eerste set nam de thuisploeg een voorsprong van twee à drie punten. Atalante kwam wel steeds terug maar kon nimmer doordrukken. Touché pakte dan ook de eerste set met 25-21. Ook in de tweede set keek Atalante constant tegen een achterstand aan. En hoewel de bezoekers mede door een ontketende Leroy sterk terugkwamen, stapelden de irritaties over een matig fluitende scheidsrechter zich op en dat komt meestal niet ten goede van het eigen spel, 25-22.

Een 2-0 achterstand was het gevolg en dat was wel even schrikken voor de Vinkeveense mannen. In de derde set een aantal omzettingen en daarmee ging het eindelijk weer een beetje lopen. Mede door een sterke servicebeurt van Bas liep Atalante snel uit naar een 3-11 voosprong. Maar ook nu weer werden hele goede fases afgewisseld met te veel slordigheden. Vier eigen fouten op rij gaven de tegen degradatie strijdende thuisclub hoop op een stunt, maar die bleef uit, 21-25.

In de vierde set nam Atalante het heft wel in eigen handen en pakte het gelijk een voorsprong. Nadat Sven een bal uit de blokkering nog zo’n vier keer mocht raken, en dat tot verbijstering van uit- en thuisclub door de scheidsrechter over het hoofd werd gezien, brak op dat moment even de irritatie over de leiding en met enkele fraaie aanvallen pakte Atalante nu wel goed door, 17-25.

In de beslissende vijfde nam Atlante al snel een veilige voorsprong. Bij 7-13 leek de wedstrijd beslist, maar ook nu wisten de Vinkeveens mannen niet door te pakkenn. Het werd zelfs nog spannend bij 14-14. Maar uiteindelijk pakte Atalante met 14-16 toch de winst (2-3). Dat de vermeende touchébal bij het laatste punt door de scheidsrechter niet werd gezien, maakte het Baarnse Touché boos, maar voor Atalante was het een beetje een genoegdoening voor eerder onrecht door de scheidsrechter aangedaan.

Nog drie wedstrijden te gaan. Weliswaar tegen de nummers 3, 4 en 5, maar juist tegen deze tegenstanders speelt Atalante vaak haar beste spel. Er zijn nog drie punten nodig. Aanstaande vrijdag in De Boei al op te halen tegen de nummer 3 Sovoco, en anders volgende week dinsdag (op een trainingsavond) bij de inhaalwedstrijd tegen de nummer 4 Prima Donna. Komt dat zien!

Daarna volgen in meI de promotie/degradatie-wedstrijden voor promotie naar de promotieklasse. Daarover later meer.

Laatst bewerkt op: 3 april 2017 09:44

Nog 3 punten uit de 3 resterende wedstrijden heeft Atalante heren 1 nodig om de de tweede plek in de eerste klasse veilig te stellen en daarmee het recht op het spelen van p/d-wedstrijden. Atalante pakte 7 punten uit de laatste twee wedstrijden, terwijl de inmiddels op 13 punten achterstaande … Lees meer »