001- Uithoorn
Gemeente Aalsmeer roept op om blindensporen vrij te houden

Gemeente Aalsmeer roept op om blindensporen vrij te houden


Geplaatst op: 4 april 2017

Het is belangrijk dat blindensporen en geleidetegels niet worden geblokkeerd. Met deze markeringen worden looproutes aangegeven voor blinden en slechtzienden. De gemeente heeft hier klachten over gekregen van visueel gehandicapten. Ook constateren onze handhavers dat het voorkomt dat er wat op de blindenspoor staat. Omdat het bijvoorbeeld ook om reclameborden en uitgestalde koopwaar gaat, zullen in de eerste plaats de ondernemers in de winkelcentra hierover worden geïnformeerd. We vragen ook inwoners op te letten dat zij geen fietsen of andere obstakels op een blindenspoor zetten

Als de handhavers van de gemeente constateren dat er reclameborden of uitgestalde koopwaar in de weg staat, zullen zij het obstakel verwijderen en, indien mogelijk, de ‘veroorzaker’ hier op aanspreken. Het is immers van groot belang dat inwoners met een visuele beperking veilig en zo goed mogelijk aan de Aalsmeerse samenleving kunnen blijven deelnemen.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer roept op om blindensporen vrij te houden

Het is belangrijk dat blindensporen en geleidetegels niet worden geblokkeerd. Met deze markeringen worden looproutes aangegeven voor blinden en slechtzienden. De gemeente heeft hier klachten over gekregen van visueel gehandicapten. Ook constateren onze handhavers dat het voorkomt dat er wat op de blindenspoor staat. Omdat het bijvoorbeeld ook om reclameborden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: