001 - Homan Zonnepanelen
Varende Boswachter van start

Varende Boswachter van start


Geplaatst op: 4 april 2017

Maandag 3 april jl. ging de varende boswachter van start. Verantwoordelijk wethouder Jop Kluis voer op deze eerste werkdag een stukje mee met de twee boswachters, die elkaar gaan afwisselen op de Westeinderplassen en de andere waterrijke (natuur) gebieden in Aalsmeer.

 

In het coalitieakkoord van dit college was het onderzoek naar de aanstelling van een ‘varende boswachter’ opgenomen. In samenspraak met belanghebbende partijen in het gebied is deze mogelijkheid onderzocht en vervolgens is in de Programmabegroting 2017 is geld beschikbaar gesteld voor 2017 en 2018 voor een pilot varende boswachter. Dit geld is door de gemeenteraad beschikbaar gesteld vooruitlopend op een onderzoek naar bekostiging na 2018.

 

De taken van de varende boswachter gaan vooral bestaan uit toezicht houden op de Aalsmeerse wateren en het uitvoeren van lichte beheertaken in het mooie plassengebied dat Aalsmeer rijk is. Zo valt bijvoorbeeld onder hun taak, het weghalen van overhangende takken en natuurbeheer. Daarnaast mag de boswachter ook misstanden signaleren en deze melden aan eilandeigenaren en de gemeentelijke handhavers.

 

Naast de aanstelling van de twee varende boswachters denkt de gemeente ook aan de inzet van mensen uit de sociale werkvoorziening die, onder aansturing van de varende boswachter, werkzaamheden in het gebied kunnen verrichten. Voor de bekostiging van de varende boswachter na de pilot periode van twee jaar onderzoekt de gemeente of het mogelijk is om in Aalsmeer een vaarvignet in te voeren.

 

Wethouder Jop Kluis: ‘Ik ben erg blij dat er nu een varende boswachter is. De voornaamste taak van deze boswachter is het bewaken van onze kostbare Aalsmeerse natuurwaarden in en rond het water. We hebben een prachtig plassengebied in Aalsmeer maar dit moet wel op een goede manier beheerd worden. Met de aanstelling van de varende boswachter geven we hier een positieve impuls aan.’


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Varende Boswachter van start

Maandag 3 april jl. ging de varende boswachter van start. Verantwoordelijk wethouder Jop Kluis voer op deze eerste werkdag een stukje mee met de twee boswachters, die elkaar gaan afwisselen op de Westeinderplassen en de andere waterrijke (natuur) gebieden in Aalsmeer.   In het coalitieakkoord van dit college was het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: