02 - Senior  sportief actief 2e week

Jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting van start


Geplaatst op: 3 april 2017


 55 vrijwilligers in Wilnis in actie voor éérder herkennen hart- en vaatziekten

Wilnis, 28 maart - Van 2 tot en met 8 april vindt de jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting plaats. Het is een bijzonder jaar, want het is de 50ste collecte.

Ruim 55 collectanten in Wilnis gaan deze week langs de deuren om een bijdrage te vragen voor de strijd tegen hart- en vaatziekten in Nederland. Dankzij de giften kan de Hartstichting werken aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te herkennen en op te sporen.

 Met de 50ste collecte haalt de Hartstichting geld op voor onderzoek naar signaalstofjes in het bloed die helpen een naderend hartinfarct op te sporen. Voorbeelden hiervan zijn eiwitten, moleculen en bloedcellen. Door te meten welke stoffen actief zijn, en hoeveel ervan aanwezig zijn, krijg je veel informatie over wat er gaande is in het bloed en de bloedvaten. Hoe beter we deze signaalstoffen leren kennen, hoe beter we het risico op een hartinfarct kunnen inschatten. Zo kunnen we mensen op tijd de juiste behandeling bieden en een hartinfarct voorkomen.

Hartweek: méér dan huis-aan-huis-collecte
Tijdens de Hartweek gaan ruim 55 collectanten in Wilnis op pad om donaties te verzamelen. Daarnaast is het ook mogelijk om online te doneren via hartstichting.nl én de online collectebus op Facebook. Iedere Facebook-gebruiker kan een eigen collectebus aanmaken en zijn of haar sociale netwerk oproepen in de collectebus te doneren. De bus houdt bij hoeveel de collectant al online heeft ingezameld.
Pilot contactloze collectebus
Tijdens de Hartweek loopt een pilotgroep van collectanten verspreid over het land met een contactloze collectebus om deze nieuwe manier van collecteren te onderzoeken. Met de contactloze collectebus kunnen mensen snel, makkelijk en veilig doneren met een contactloze betaalpas of met hun mobiele telefoon.

Over de Hartstichting

Er zijn ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten in ons land. Elke dag overlijden er ruim 100 mensen aan hart- en vaatziekten en komen er 1000 mensen in het ziekenhuis terecht.
De preventie, behandeling en genezing van de ziekte is de belangrijke missie van de Hartstichting. Wij strijden al méér dan 50 jaar tegen hart- en vaatziekten, een van de belangrijkste doodsoorzaken in ons land, door financiering van onderzoek, voorlichting over een gezonde leefstijl en het realiseren van innovaties in de zorg. Voor meer informatie: hartstichting.nl.

 
 

 

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting van start

 55 vrijwilligers in Wilnis in actie voor éérder herkennen hart- en vaatziekten Wilnis, 28 maart - Van 2 tot en met 8 april vindt de jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting plaats. Het is een bijzonder jaar, want het is de 50ste collecte. Ruim 55 collectanten in Wilnis gaan deze week … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: