De Vinken geïntimideerd

Geplaatst op: 10 april 2017

Verbaal en fysiek

In het eerste half uur hadden de volgelingen van trainer-coach Dirk van der Vliet nog een redelijk speloverwicht. De laatste vijf minuten voor rust verloor de thuisploeg evenwel het initiatief en waar De Vinken haar eigen spel probeerde te spelen, had de Suiteformatie geen antwoord op het fysieke en verbale geweld van de bezoekers. De man in het zwart moest diverse keren ingrijpen op het vele commentaar dat hij van de zijde van de spelers en speelsters uit Amsterdam moest ontvangen. Het vele gemekker leverde vlak voor rust een Triaz-speler een gele kaart op wegens onsportief spel.

Opstelling

De Vinken begon goed aan de wedstrijd. Annick Stokhof en Roosmarijn Mooij (die de tussentijds gestopte Joyce van Wijk vervangt) begonnen in de eerste aanval samen met Jerom Stokhof en Rutger Woud. De Vinkeveense defensie werd gevuld door Emese Kroon, Dorien Verbruggen, Jelle Mul en Stefan Oussoren (die de wegens werkverplichtingen afwezige Gideon Leeflang verving).

Aanvoerster Annick Stokhof tekende voor de 1-0 en na een vlotte gelijkmaker van Triaz maakten Emese Kroon en Dorien Verbruggen het eerste gaatje: 3-1 door twee afstandstreffers.

Maar het achterverdedigende Triaz kreeg steeds meer vat op het spel en na 3-3 kwam Amsterdam zelfs op een 3-4 voorsprong. Emese Kroon knalde 4-4 door de korf en na een nieuwe Triaz-treffer nivelleerde Jerom Stokhof met een geslepen kansje onder de korf.

Overtredingen

De scheidsrechter moest voortdurend affluiten voor fysieke overtredingen, expres snijden over het blok en de sfeer werd allengs grimmiger. In de negentwintigste minuut rondde Jelle Mul een prachtig uitgespeelde aanval netjes af:6-5. Toch lieten de Vinkeveners zich nog voor rust in de maling nemen. Triaz kwam weer gelijk en vlak voor rust ook weer op voorsprong: 6-7. De gele kaart voor onsportief spel deed aan deze tussenstand niets af.

Fantasieloos

Sterker nog. Direct na rust konden de bezoekers opnieuw scoren. Het duurde twaalf minuten eer het thuispubliek weer mocht juichen: Emese Kroon maakte 7-8. Toch was de Suiteformatie aangeslagen. Een gemiste strafworp en dito vrije bal aan Vinkenzijde gaf Triaz vleugels… Pas op 7-11 kwam er weer een Vinkeveense treffer (Emese Kroon knalde haar vierde afstandstreffer erin). Maar het aanvalsspel van De Vinken oogde wat fantasieloos. Na de 8-12 vlak voor tijd kreeg Jerom Stokhof het laatste woord: zijn doorloopbal betekende de eindstand van 9-12.  Volgende week mag De Vinken het opnieuw proberen uit in en tegen Badhoevedorp.

De hervatting van de veldcompetitie levert De Vinken tot op heden weinig goeds op. Vorige week ging de uitwedstrijd tegen nummer 2 Gemini al verloren. Deze keer mocht de Vinkeveense nummer 3 in de poule aantreden tegen het bezoekende Triaz uit Amsterdam. Verbaal en fysiek In het eerste half uur … Lees meer »