Hertha JO8 op weg naar het kampioenschap

Geplaatst op: 10 april 2017

Afgelopen zaterdag stond er een spannende wedstrijd op het menu voor de jongens onder 8. Koploper Hertha speelde tegen de nummer 2 Olympia. Gelukkig was het team op volle sterkte daar Mees Broere weer van de partij was. Met gezonde spanning en na een ware team huddle begonnen de Herthanen aan hun titanenstrijd.

Vlak na het fluitsignaal moet Hertha met Emanuel op doel al in actie komen en het lukt hem de bal te stompen. De twee teams blijken aan elkaar gewaagd. Na enkele minuten komt er een eerste poging op doel van Olympia. Mees Broere weet op links zijn tegenstanders te passeren en scoort. Met deze fantastische come back opent hij de wedstrijd. Hertha is door het dolle heen. De eerste helft wordt door de Herthanen fanatiek gespeeld. Daan breekt met ongekende snelheid een paar keer door het midden van Olympia heen maar het komt nog niet tot scoren. Milano neemt met Arco en Jort goed middenpositie in en kan meermalen counteren. Echter verovert Olympia op een gegeven ogenblik de bal en scoort de 1-1. Hertha is gewaarschuwd. Bij weer balbezit van Olympia rennen Jort en Benjamin de longen uit hun lijf. De Herthanen hernemen positie en zetten de aanval in. De verdediging van Hertha trekt verder op. Lennon krijgt de bal op links en scoort waardoor Hertha weer leidt. Corner voor Hertha. Met een assist van Benjamin op Daan, scoort Daan zijn welverdiende goal.

Het is rust en Hertha staat voor met 3-1. De 2e helft begint wat matiger met minder kansen voor Hertha. Vlak na rust weet Olympia het wedstrijdverloop te verstoren en de stand op 3-2 te brengen. Hertha zit weer in het spel. Steeds wanneer Olympia de bal krijgt zijn de middenvelders er als de kippen bij om af te wenden. Mees Vis brengt de bal dichterbij het doel van Olympia. Na een corner tikt Hertha met Stan de bal aan op doel, de keeper grijpt de bal achter terug. Consternatie langs de lijn wanneer blijkt dat Hertha heeft gescoord. Olympia laat het er nog niet bij zitten en ondanks de uitstekend werende acties van Emanuel is het 3e doelpunt van Olympia onontkoombaar. Met een eindstand van 4-3, nog 3 wedstrijden te gaan en met 4 punten verschil is Hertha onverslagen op weg om kampioen te worden.

Afgelopen zaterdag stond er een spannende wedstrijd op het menu voor de jongens onder 8. Koploper Hertha speelde tegen de nummer 2 Olympia. Gelukkig was het team op volle sterkte daar Mees Broere weer van de partij was. Met gezonde spanning en na een ware team huddle begonnen de Herthanen … Lees meer »