Atalante dames 2 speelt goed seizoen

Geplaatst op: 10 april 2017

Het tweede dames team van Atalante speelt een goed seizoen. Bijna de hele tweede helft van de competitie hebben we op de vierde plaats gestaan. De vierde tot en met de zevende plaats staan kwa punten zo dicht op elkaar dat er nog wel van alles mogelijk is. Er moet nog één wedstrijd gespeeld worden en wij treffen de meest gunstige tegenstander van de nummer vier tot en met zeven. Dus met een 4-0 overwinning kunnen we op de vierde plaats eindigen. Maar goed, dat moeten we dan eerst nog even doen 21 april.

De afgelopen wedstrijden waren erg verschillend. Zo hebben we 4-0 weten te winnen van Salvo ’67 DS2. Dit was een hele fijne wedstrijd waarin we goed ons eigen spel konden blijven spelen en deze wedstrijd mooi vijf punten konden pakken.
Daarna volgde een wedstrijd tegen de nummer 2 in Bunschoten. Deze wedstrijd was Nicolle afwezig, en Carin was door een zweepslag even uitgeschakeld. Zij coachte het team deze avond. Gelukkig kregen we hulp van Esther die als een kei stond te spelen deze wedstrijd. Er werd hard gevochten, maar helaas hebben we maar 1 setje kunnen winnen. 3-1 verlies was het resultaat.
Vrijdag 31 maart kwam de nummer 1, Vives D3 op bezoek in Vinkeveen. Carin trad weer op als coach, Nicolle was er weer, en ook invalster Esther deed weer mee. Het werd een hele pittige maar leuke wedstrijd waarin alles op alles werd gezet om minstens 1 setje te winnen. Vives kon deze avond namelijk kampioen worden als zij met 4-0 van ons zouden winnen. Een harde maar sportieve strijd werd gestreden en daaruit bleek dat de nummer 1 terecht op die plek staat, zij speelden gewoon goed en wisten dus ook te winnen met 4-0.

Dan de wedstrijd van afgelopen vrijdag, we mochten op pad naar het Topsportcentrum in Almere.
Er moest gespeeld worden tegen VC Allvo DS2, zij stonden 1 puntje onder ons. Carin mocht weer meespelen maar nog niet springen dus zij werd als libero in het achterveld ingezet voor de twee buitenspeelsters. Het hele team was compleet en vol goede moed werd gestart met de eerste set.
Er werd van begin af aan geconcentreerd en slim gespeeld. Zo gaf Nicolle leuke verrassingsballen achterin de hoek en wisselde Annike harde aanvallen door het midden af met een prikballetje naar rechts waar niemand zat. Er werd goed gekeken waar de gaten zaten, en dit verrassende spel resulteerde in een 25-21 overwinning van de eerste set.
De tweede set gingen beide teams erg gelijk op. Lieke en Marjan scoorden veel punten met de aanval en ook Tineke kon op de diagonaal lekker haar ei kwijt met mooie aanvallen  op de buitenkant.
Het was erg spannend maar helaas werd de 2e set gewonnen door Allvo met 25-23. De derde set werd er wederom door beide teams hard gestreden maar helaas voor Atalante trok Allvo weer aan het laatste eind door de set net aan te winnen met 26-24.
De belangrijke vierde set kwam eraan en die moesten we zien te winnen om er nog een vijfde set en eventueel de overwinning uit te kunnen slepen.
Deze set werd echt alles uit de kast gehaald door Atalante, slimme ballen van Martine op de buitenkant, goede verdediging van libero Carin en verrassende set ups van spelverdeelster Lianne.
Dit leidde tot een super lange set die uiteindelijk eindigde met winst voor Atalante met een 30-28 eindstand. Op naar een vijfde set dus.
Helaas was de koek een beetje op bij Atalante na deze enerverende wedstrijd en werd de vijfde set verloren door Atalante met 15-7. Toch konden we met opgeheven hoofd naar huis, want gestreden hebben we. Nu op naar de laatste wedstrijd van dit seizoen die we vrijdag 21 april thuis in de Boei mogen spelen.

Het tweede dames team van Atalante speelt een goed seizoen. Bijna de hele tweede helft van de competitie hebben we op de vierde plaats gestaan. De vierde tot en met de zevende plaats staan kwa punten zo dicht op elkaar dat er nog wel van alles mogelijk is. Er moet … Lees meer »