Overhandiging gevonden bouwtekeningen van Watertoren Aalsmeer


Geplaatst op: 28 februari 2012

Op 22 februari hebben heer Van Marsbergen en mevrouw Elferink originele bouwtekeningen van de Watertoren overhandigd aan wethouder Van der Hoeven van de Gemeente Aalsmeer.

De tekeningen zijn gevonden in een pand in Amsterdam dat momenteel wordt gerenoveerd. Een vriend van de heer Van Marsbergen en mevrouw Elferink , Dick van Veen, is hierbij aanwezig geweest. Bij deze renovatiewerkzaamheden kwam een oude bruine koker te voorschijn. In eerste instantie was de koker al bij het afval gegooid maar de heer van Veen nam toch even de moeite om in de koker te kijken en hier zaten de tekeningen van de Watertoren van Aalsmeer in. De koker bevatte overigens ook tekeningen van de watertoren van Groningen die eveneens door architect Sangster is ontworpen. Onduidelijk is nog van wie de tekeningen zijn geweest en hoe ze in Amsterdam terecht zijn gekomen.

Vandaag brachten de heer Van Marsbergen en mevrouw Elferink de tekeningen naar het gemeentehuis waar ze in ontvangst werden genomen door wethouder Gertjan van der Hoeven. Wethouder Van der Hoeven: ‘Ik ben blij verrast met deze tekeningen van de Watertoren en wil mevrouw Elferink en de heer Van Marsbergen van harte bedanken. We zullen de tekeningen een mooie plek geven in het Noord Hollands Archief in Haarlem.'

Uiteraard worden de tekeningen ook gedigitaliseerd. Mocht u de tekeningen willen bekijken, dan kunt u ze downloaden op de website van de Gemeente Aalsmeer www.aalsmeer.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Overhandiging gevonden bouwtekeningen van Watertoren Aalsmeer

Op 22 februari hebben heer Van Marsbergen en mevrouw Elferink originele bouwtekeningen van de Watertoren overhandigd aan wethouder Van der Hoeven van de Gemeente Aalsmeer. De tekeningen zijn gevonden in een pand in Amsterdam dat momenteel wordt gerenoveerd. Een vriend van de heer Van Marsbergen en mevrouw Elferink , Dick … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: