001 - Escaperoom aglemeen
Mooi WJK voor floretschermer Daniël Giacon

Mooi WJK voor floretschermer Daniël Giacon


Geplaatst op: 10 april 2017

Daniël Giacon heeft afgelopen week meegedaan aan de Wereld Jeugd Kampioenschappen schermen voor Cadetten (U17) en Junioren (U20) in het Bulgaarse Plovdiv.

De 16-jarige Aalsmeerder was voor beide leeftijdscategorieën op het wapen floret geselecteerd. Op 2 april schermde hij individueel bij zijn eigen leeftijdscategorie, de Cadetten. De poule verliep stroef, maar toch wist Daniël 4 van de 6 partijen te winnen. Op het Tableau van 128 schermers won hij met 12-0 van zijn tegenstander uit Saudi Arabië. Daarna werd met 15-10 van een Zweed gewonnen. Op het tableau met de 32 beste schermers van de wereld, verloor Daniël met 15-11 van de Rus Mylnikov, die uiteindelijk zilver zou winnen. De mooie 31e plek was het resultaat, maar Daniël had in zijn laatste jaar bij de Cadetten wel wat meer gewild.

Op donderdag 6 april was de categorie Junioren individueel floret aan de beurt. Ook hier won Daniël 4 van de 6 partijen in de voorronde. Op Tableau 128 kreeg Daniël het zwaar tegen zijn Georgische tegenstander, maar won nipt met 11-10. De volgende tegenstander was de Amerikaan Tourette, die als 3e voor dit WK geplaatst stond. De overmacht was duidelijk. Daniël verloor met 15-5, maar was wel blij met zijn 50e plaats voor jongens tot 20 jaar.

Op 8 april deed Daniël mee in de landenwedstrijd op floret voor Junioren, samen met Job de Ruiter, Elisha Yuno en Edo Zoons. De jongens wonnen met 45-36 van Mexico. In de partij voor een plaats bij de beste 8 landen, werd de 45e treffer door Nederland gemaakt en stond de stand 45-43 voor Nederland. De vreugde was enorm! De punt werd echter door de scheidsrechter na het bekijken van de video teruggedraaid en de Nederlandse schermer kreeg een tweede gele kaart en dus rood. Dat betekent bij schermen dat de tegenstander een punt krijgt. Nu stond het dus 44-44. Vervolgens maakte Italië het laatste punt en was het ineens een verliespartij voor het Nederlandse equipe. De jongens herpakten zich goed en wisten van Groot Brittannië en Canada te winnen om vervolgens door Hong Kong verslagen te worden. Een geweldige 10e plek was het resultaat.

Inmiddels heeft Daniël als eerste Nederlandse floretschermer de limiet behaald voor deelname aan het EK en WK voor senioren. Het EK is niet te combineren met school, maar Daniël wil heel graag naar het WK in Leipzig. Omdat hij zowel voor het EJK als WJK lange tijd in het buitenland is geweest, is het budget echter op. Daarom zoekt Daniël sponsors voor het WK. Ook is hij een crowdfundingsactie op Talentboek gestart. Meer informatie over sponsoring en een link naar Talentboek staat op zijn website www.danielgiacon.nl.


Laatst bewerkt op: 10 april 2017 13:58

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mooi WJK voor floretschermer Daniël Giacon

Daniël Giacon heeft afgelopen week meegedaan aan de Wereld Jeugd Kampioenschappen schermen voor Cadetten (U17) en Junioren (U20) in het Bulgaarse Plovdiv. De 16-jarige Aalsmeerder was voor beide leeftijdscategorieën op het wapen floret geselecteerd. Op 2 april schermde hij individueel bij zijn eigen leeftijdscategorie, de Cadetten. De poule verliep stroef, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: