VZOD wint weer op het veld

Geplaatst op: 11 april 2017

Op een zonovergoten middag nam VZOD/FIQAS 1 het afgelopen weekend op tegen DSO uit Klundert, waar de vorige ontmoeting tussen de twee clubs eindigde in een 10-19 overwinning voor de Kudelstaarters. De verwachtingen waren dus hoog gespannen, zeker omdat VZOD/FIQAS dit keer op eigen terrein voor het massaal opgekomen publiek moest laten zien wat het waard was. Er werd met 24-19 gewonnen, waardoor de ploeg van Cor Loef tevreden kan terugkijken op het weekend.

VZOD/FIQAS nam vanaf minuut één het voortouw in de wedstrijd en heeft uiteindelijk de gehele eerste helft op voorsprong gestaan. Toch wist DSO aardig mee te ballen door de afstand tussen de twee ploegen niet groter te laten worden dan twee punten. Het moest van hun kant voornamelijk van de heren komen, waarvan enkelen een goed schot in huis hadden. De vrouwelijke tegenspeelsters daarentegen zijn de hele wedstrijd niet in beeld gekomen en werden dan ook compleet onschadelijk gemaakt door de korfbaldames van VZOD/FIQAS. Intussen kwam de thuisclub op een voorsprong van vier punten. Bij rust stond het 14-10 in het voordeel van VZOD/FIQAS.

In de tweede helft bleef het initiatief bij de blauwzwarten en zo werd de voorsprong uitgebouwd naar zeven punten (19-11). VZOD/FIQAS liet zien de nieuwe speelwijze, ingezet vanaf de voorbereiding, goed onder de knie te hebben. De vele gecreëerde kansen werden echter niet altijd afgemaakt en verdedigend liet men her en der wat steekjes vallen, zeker in de laatste tien minuten. Uiteindelijk wist DSO deze wedstrijd nog negentien keer de korf te vinden, hetgeen VZOD/FIQAS zichzelf mag aanrekenen tegen een ploeg van dit niveau. Het ontbrak de thuisclub aan een ‘killersmentaliteit’, aldus Cor Loef na de wedstrijd, maar gezien het wedstrijdbeeld heeft VZOD/FIQAS terecht gewonnen en bij vlagen laten zien een topteam te zijn met veel potentie. Einduitslag: 24-19.

Volgend weekend speelt VZOD/FIQAS wederom voor eigen publiek, dit keer om 15:30 tegen Nexus uit Schiedam, waar de vorige keer nipt met 15-16 werd gewonnen.

Op een zonovergoten middag nam VZOD/FIQAS 1 het afgelopen weekend op tegen DSO uit Klundert, waar de vorige ontmoeting tussen de twee clubs eindigde in een 10-19 overwinning voor de Kudelstaarters. De verwachtingen waren dus hoog gespannen, zeker omdat VZOD/FIQAS dit keer op eigen terrein voor het massaal opgekomen publiek … Lees meer »