Argon pakt punt tegen De Treffers

Geplaatst op: 26 februari 2012

Argon pakte in de strijd tegen de ploeg uit Groesbeek een punt in een wedstrijd, die aanvankelijk lijkt uit te draaien op een negatief resultaat.
Want in de eerste tien minuten van de ontmoeting waren het de gasten, die alles op het veld bepaalden. Argon kwam in de periode niet in de buurt van het doel van keeper Peters en het was dan ook conform het wedstrijdbeeld, dat de gasten na 7 minuten op voorsprong kwamen. Zeer matig verdedigen na een hoekschop zorgde er voor, dat Janssen van net binnen de zestienmeterlijn uit kon halen, de bal verdween langs de kansloze Maxime Singels in de verste hoek voor 0-1. Maar de eerste keer, dat Argon in de buurt van het doel van De Treffers kwam, was het meteen gelijk. Een vrije trap van Kevin van Essen leverde de doelman de nodige problemen op en toen Patrick Lokken de bal opnieuw voor het doel bracht, was het Samir Jebbar die de bal net voor de handen van de doelman wist te toucheren en zo de 1-1 op het scorebord bracht. Deze gelijkmaker bleek de lont in het team van trainer Alain Hijman aan te steken en langzaam richtte de ploeg zich op. De strijd ging meer gelijk op, al was het duidelijk, dat de kwaliteit van de Groesbeekse ploeg wat hoger ingeschat moest worden. De inzet aan Mijdrechtse kant vergoedde op dat gebied veel, Argon bleek als ploeg veel voor elkaar over te hebben en zo ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd. Er ontstonden mogelijkheden voor Lorenzo Lassooij (over), Kevin van Essen (vrije trap hard net naast) en Joshua Patrick, maar hij stuitte op doelman Peters. Dezelfde doelman raakte na een vrije trap van Jocelino de sa de bal en het hoofd van Patrick Lokken in dezelfde beweging, maar scheidsrechter ten Horn zag daar terecht geen overtreding in en liet het spel (waar Lokken even later na verzorging gewoon weer aan kon deelnemen) doorgaan.
In de laatste fase voor rust was het vooral de gastploeg, die aanvallend de aandacht op zich wist te vestigen, maar Echarqui en van Neervoort mikten verkeerd en de opvallend spelende Echarqui zag in de blessuretijd van de eerste helft dat Maxime Singels zijn lage schuiver goed wist te verwerken.
Na rust was het eerste opvallende moment een knappe redding van Maxime Singels op een kopstoot van Beyer, het tweede was de wissel van doelman Peters door Lücke. Blijkbaar voelde de doelman zich onwel, want van een blessure leek geen sprake. Lücke bleek in het verloop van de tweede helft een betrouwbare vervanger, al waren er momenten dat hij over meeval niet klaagde. Zo kreeg Samir Jebbar tot twee maal toe de bal niet goed mee na een steekpass in het Groesbeekse strafschopgebied, terwijl ook Patrick Lokken bij een scrimmage in het strafschopgebied de bal niet op de voet wist te krijgen. Ondanks dat argon niet de bovenliggende partij was, wisten ze in de slotfase toch voor het meeste gevaar te zorgen. Maar doelman Lücke wist een vrije trap van Kevin van Essen uit zijn heiligdom te ranselen, wat hij ook deed met een harde inzet van Patrick Lokken. De oudgediende Patrick Pothuizen was in de blessuretijd van groot nut toen hij de bal uit een voorzet van Joshua Patrick juist vóór het hoofd van Lokken over zijn eigen doel wist te koppen, terwijl de laatste schietkans van de wedstrijd voor Kevin van Essen was, maar diens inzet verdween luttele centimeters naast het doel van Lücke.

Zo pakte Argon in de strijd tegen degradatie een punt tegen middenmoter De Treffers, maar blijft de situatie onderin onveranderd. Nog steeds staat men 4 punten achter op de plek, die recht geeft op promotie-/degradatiewedstrijden, maar dat blijft dus ook nog steeds een reële optie en gezien de instelling van het team zeker niet onmogelijk.

Argon pakte in de strijd tegen de ploeg uit Groesbeek een punt in een wedstrijd, die aanvankelijk lijkt uit te draaien op een negatief resultaat.Want in de eerste tien minuten van de ontmoeting waren het de gasten, die alles op het veld bepaalden. Argon kwam in de periode niet in … Lees meer »