KDO 2 overtuigend langs concurrent NFC/Brommer 2

Geplaatst op: 26 februari 2012

Voor KDO 2 stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen NFC/Brommer 2 op het programma. De Amstelveners hadden op voorhand één punt meer verzameld dan de Kwakelaars en stonden daarmee op de tweede plaats. Het tweede van KDO was er alles aangelegen om een gunstig resultaat tegen NFC/Brommer te halen om zodoende een prominente rol te blijven spelen bovenin de ranglijst. Na een aftastend begin waarin beide ploegen elkaar uittestte, brak de wedstrijd na een half uur spelen open. Rechtsback Ernst Bouma kwam ver op naar voren en wist de combinatie met Patrick van de Nesse te maken. Van de Nesse wist vervolgens Ernst vrij voor de keeper te zetten, waardoor Bouma uiterst bekwaam de 1-0 binnen kon schieten. Voor het tweede leek deze openingsgoal als bedrijving te werken, want het spel van KDO werd alsmaar beter. Met een 1-0 stand werd de rust uiteindelijk bereikt.

In de rust deed trainer Richard van Dijk er alles aan om zijn ploeg scherp de kleedkamer te laten komen, want de eerste tien minuten waren o zo belangrijk. Tot grote opluchting voor iedereen die KDO lief had, onderschepte middenvelder Guido van Egmond de bal op het middenveld en kon hij na een prima steekbal Fabian van der Hulst vrij voor de keeper te zetten. Fabian aarzelde geen moment en omspeelde de Amstelveense doelman, waardoor hij in een leeg doel koelbloedig de 2-0 binnentikte. Tien minuten later ontving spits Elton Shehu de bal aan de rechterkant van het veld. De balvaardige Elton hield de bal vast en zag invaller Chesney Vosveld in vrijstaande positie vlak voor de goal staan. Elton deed wat hij moest doen, waardoor A1-junior Chesney de wedstrijd op slot gooide en daarmee de wedstrijd definitief besliste, 3-0. Een gigantische ontlading aan Kwakelse kant was het gevolg! In het restant van de tweede helft gebeurde er weinig noemenswaardig, waardoor de overwinning van het tweede geen moment in gevaar kwam.

Door deze keurige 3-0 overwinning is het tweede gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst. Door de riante 5-0 winst van AGB 2 op Buitenveldert 2, blijft AGB lijstaanvoerder met één punt meer dan de Kwakelaars. Aanstaande zondag speelt KDO 2 om 11:30 uur thuis tegen DCG 3. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen verloren de Kwakelaars ongelukkig met
4-3, kortom KDO heeft nog een appeltje te schillen met de ervaren Amsterdammers, zorg dat u erbij bent!

KDO 1 laat koploper Geinburgia kansloos en wint ruim met 0-4
Na vier weken zonder competitievoetbal, hervatte het eerste van KDO afgelopen zondag de competitie tegen koploper Geinburgia. De ploeg uit Driemond was in de winterstop soeverein leider in de vierde klasse E, maar door een gevoelige 5-0 nederlaag tegen concurrent Ankaraspor en een 6-2 oefennederlaag tegen Argon 2, wist KDO dat er deze middag mogelijkheden zouden zijn tegen Geinburgia. Op het mooie nieuwe complex in Driemond speelden de Kwakelaars onder leiding van hoofdtrainer Raymond de Jong vandaag op het kunstgrasveld.

KDO 1 startte de wedstrijd daarom ook zeer geconcentreerd en na twee minuten spelen kwam het eerste op een 0-1 voorsprong. Middenvelder Patrick Schijff ontving de bal op zo'n 25 meter van het doel en schoot de bal kogelhard in de linkerbovenhoek, 0-1. De Driemonders waren hier duidelijk van slag van en reageerde hun frustratie af op de Kwakelaars. Dit resulteerde onder andere in een grove tackle op Jochem Kok, maar gelukkig kon Kok de wedstrijd hervatten. Na een half uur spelen was het Kok zelf die Sven Vlasman wist te bereiken, Sven stond hierdoor vrij voor de keeper en schoot de 0-2 binnen. Een comfortabele uitgangspositie op dat moment en dit smaakte naar meer. Vlak voor rust beslisten de Kwakelaars de wedstrijd definitief nadat rechtsbuiten Mathijs van Rijn de 0-3 aantekende.

Na de rust bleef KDO doorgaan met hetzelfde spel als in de eerste helft en na een uur spelen kregen de Kwakelaars een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Ronnie Oltshoorn meldde zich achter de bal en wist Sven Vlasman op zijn hoofd te bedienen. Sven kopte uiterst fraai de bal tegen de touwen, waardoor er een 0-4 tussenstand op het scorebord verscheen. In het restant van de tweede helft speelde het eerste de wedstrijd geconcentreerd uit en Geinburgia bleek deze middag machteloos.

Door de prachtige 0-4 overwinning stijgt KDO, door de verrassende nederlagen van Diemen en Ankaraspor, naar de derde plaats op de ranglijst. Volgende week zondag speelt het eerste opnieuw uit, dan tegen FC Amsterdam. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen mocht KDO blij zijn met een 4-4 gelijkspel. FC Amsterdam staat op dit moment op een achtste plaats in het klassement en verloor afgelopen zondag met 1-3 thuis tegen Ouderkerk. De wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Strandvliet nabij de Amsterdam Arena.

Voor KDO 2 stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen NFC/Brommer 2 op het programma. De Amstelveners hadden op voorhand één punt meer verzameld dan de Kwakelaars en stonden daarmee op de tweede plaats. Het tweede van KDO was er alles aangelegen om een gunstig resultaat tegen NFC/Brommer te halen om … Lees meer »